Erik Bojničan Rôzne

Tip na prechádzku, ktorá príjemne ochladí: Pozrite, aké tajomstvá v týchto dňoch odhaľuje Váh, FOTO

Počasie bez zrážok spôsobuje, že aj hladiny riek sú o čosi nižšie ako obvykle. Pohľad, ktorý sa vám naskytne počas prechádzky popri Váhu naozaj v týchto dňoch stojí za to.

Ilustračný obrázok k článku Tip na prechádzku, ktorá príjemne ochladí: Pozrite, aké tajomstvá v týchto dňoch odhaľuje Váh, FOTO
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

V týchto horúcich dňoch sa mnohí z nás vyhýbajú všetkému pohybu, ktorý nie je nevyhnutný. Keďže teplota cez deň neklesá ani len k tridsiatke nieto sa čomu čudovať. Niektoré miesta, práve kvôli horúcemu počasiu bez zrážok stoja za návštevu.

Pokiaľ sa rozhodnete tráviť čas vonku môžete napríklad chytať bronz alebo stráviť relax na kúpalisku. Pre romantické duše však odporúčame prechádzku popri rieke Váh, ktorá kvôli nízkej hladine odhaľuje svoje tajomstvá.

Vidieť sa v týchto dňoch dajú pozostatky starého mostu cez rieku Váh, ktorý mal umiestenie približne v miestach ako je spodná brána Zámockej záhrady, či koly, ktoré svojho času slúžili mlynom na Váhu.

Tie je možno vidieť niekoľko desiatok po prúde od cestného mosta. Krásne pohľady sa Vám naskytnú aj ak prejdete o čosi ďalej.

V lokalite Pod Šomodou budete mať pocit, že ste v inom svete a okrem iného je odtiaľ výnimočne vidno napríklad aj hlohovecký zámok.

Odporúčame hlavne prechádzku vo večerných hodinách, keď slnko už tak veľmi nepáli. Ak budete pri Váhu až do zotmenia, určite nezabudnite svoj zrak uprieť k nebesiam, kde sa v týchto dňoch ponúka úžasné nebeské divadlo.

Mohlo by vás zaujímať:

Pamätáte sa ešte? Pred 9 rokmi sa rieka Váh vyliala z koryta FOTO

Aha, aké tajomstvá v týchto dňoch odkrýva rieka Váh
10
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM