Erik Bojničan Rôzne

Na Hlohovčanov čaká vzácny pohľad: Uvidíme miesto bežne skryté nášmu zraku

Pohľad, ktorý by si škoda bola nechať ujsť. A to aj preto, že si ho nemôžete dopriať v Hlohovci len tak hocikedy. Teraz však budete mať príležitosť.

Ilustračný obrázok k článku Na Hlohovčanov čaká vzácny pohľad: Uvidíme miesto bežne skryté nášmu zraku
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Nie len milovníkov histórie istotne zaujme chystané podujatie v našom meste. Počas neho totiž môžete vidieť miesto, ktoré je bežne skryté nášmu zraku.

Nie je bežne prístupný

Naše mesto má bohatú históriu a ukrýva mnohé zaujímavosti. Počas podujatia Za svetlom Dávidovej hviezdy, ktoré chystá občianske združenie Ex Libris Ad Personam Hlohovec budeme môcť nahliadnuť na miesto, ktoré je bežne skryté zraku okoloidúcich, no nesporne patrí do histórie nášho mesta. A to na židovský cintorín v Hlohovci.

Prečítajte si: Legendy o tuneloch pod Hlohovcom opradené tajomstvami: Kde je pravda?

Hlavným dôvodom, ako prezradila predsedníčka občianskeho združenia Helena Pekarovičová, je to, že židovský cintorín nie je bežne prístupný verejnosti. Židovský cintorín podľa jej slov ukrýva veľmi vzácne hroby rôznych osobností spätých s našim mestom či krásny dom smútku, v ktorom bude pri tejto príležitosti aj malá expozícia.

Prečítajte si: Sezóna trhov a hodov onedlho štartuje: Kde v Hlohovci a okolí sa bude jarmočiť?

Komentovaná prehliadka

Na komentovanej prehliadke najvýznamnejšími hrobmi budú sprevádzať Jozef Urminský a Marián Kamenčík, od ktorých sa budete môcť dozvedieť aj zaujímavé informácie ohľadom židovskej obce, ktorá bola kedysi súčasťou Hlohovca.

Prečítajte si: Chodíme ním denne, ale viete o tom? Vzácnosti, aké ukrýva hlohovské námestie

Namiesto vstupenky na podujatie, ktoré je v pláne 15. septembra o 10:00, 14:00 a 16:00, poslúžia podľa H. Pekarovičovej magnetky. Na tých bude motív spomínaného cintorína. Podujatie je limitované počtom účastníkom. Viac informácií sa dozviete v Mestskej knižnici alebo vo Vlastivednom múzeu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM