Erik Bojničan Rôzne

Sezóna trhov a hodov onedlho štartuje: Kde v Hlohovci a okolí sa bude jarmočiť?

Už onedlho sa začína sezóna jarmokov a hodov. Ak sa už neviete dočkať, naštudujte si, aké sa chystajú najbližšie.

Ilustračný obrázok k článku Sezóna trhov a hodov onedlho štartuje: Kde v Hlohovci a okolí sa bude jarmočiť?
Zdroj: Dnes24.sk

Sladkastý burčiak, voňavé klobásky, lahodné trdelníky, desiatky stánkov s rozličným tovarom, adrenalínové kolotoče… Napriek tomu, že počasie pomaly začína viac pripomínať jeseň, jedna skutočnosť istotne poteší. Práve v čase, keď sa láme leto s jeseňou, v našom regióne začína obľúbená sezóna mestských jarmokov a trhov. Kedy a kde nás tento rok čakajú najbližšie?

Prečítajte si: Čo tak trocha adrenalínu? 3 vzrušujúce zážitky v Hlohovci a okolí

Klokočínsky jarmok v Nitre

Na prvý zo série jesenných jarmokov v okolí Hlohovca sa môžeme tešiť na Klokočínsky jarmok v neďalekej Nitre. Od piatka 26. augusta až do nedele 28. augusta si okrem tradičných kolotočov a stánkarov môžete vychutnať aj bohatý sprievodný program.

Trnavský jarmok

Tradičný trnavský jarmok 2016 sa bude konať od 8. do 11. septembra. Počas štyroch dní môžete ochutnať jarmočné špeciality, pozrieť si ľudové remeslá, alebo sa zabaviť na kolotočoch, či sa trebárs nechať zlákať ponukou kultúrneho programu. Za zmienku stojí určite aj program s názvom Stredovek pod hradbami.

Fraštacký trh – jesenná edícia

Sobota 17. septembra od 09:00 do 17:00 bude v Hlohovci patriť jesennej edícii Fraštackého trhu, ktorý sa medzi Hlohovčanmi teší čoraz väčšej obľube. Spojením farmárskeho trhu s prezentáciou a predajom tovaru od rôznych predajcov z nášho mesta ale aj širokého okolia vždy vo Františkánskom parku vznikne podujatie plné krásnych vôní a lákavých farieb. Takto to na Fraštackom trhu vyzeralo počas minulého ročníku.

Krumplové hody

Rovnako 17. septembra sa chystá akcia aj v susednom Leopoldove. Po druhý krát sa tu bude konať podujatie Krumplové hody. Nebudú chýbať rôzne súťaže, hudobný program či ochutnávky jedál zo zemiakov. O tom, aká bola atmosféra počas ostatného ročníka si môžete prečítať v článku: Dobroty zo zemiakov, súťaže a výborná nálada: Atmosféra Krumplových hodov na fotkách

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM