Erik Bojničan Správy

Je leto a hlohovecké fontány sú bez vody: Radnica vysvetľuje, čo sa deje!

Posedieť si počas leta pri fontáne je v Hlohovci problém. Tie na Námestí sv. Michala ako aj na Starom rínku sú totiž bez vody.

Ilustračný obrázok k článku Je leto a hlohovecké fontány sú bez vody: Radnica vysvetľuje, čo sa deje!
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Fontána na Námestí svätého Michala už dlhší čas pocítila vodu len vtedy, keď pršalo a približne podobne je na tom aj tá na Starom rínku. Prečo tomu tak je a dočkáme sa ešte počas tohto leta ich spustenia?

Fontána na Námestí svätého Michala podľa referentky pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy mesta Hlohovec Zuzany Hrinkovej Siebenstichovej nefunguje z dôvodu havarijného stavu. „Došlo tam k zrúteniu výstroje studne. Dno armatúrnej šachty vrátane časti technológie sa prepadlo pravdepodobne do historických pivníc, ktoré vedú pod námestím,“ vysvetlila.

Prečítajte si: Námestiu svätého Michala chcú dať novú tvár: 6 cieľov, ktoré poslanci odklepli

Spomínaná šachta spolu so studňou sa nachádzajú mimo samotnej fontány, asi tri metre od nej, v asfaltovej ploche námestia a prípadná rekonštrukcia by si podľa radnice v tomto rozsahu vyžadovala, okrem vysokých nákladov, aj rozsiahlu rozkopávku. „Subjektívny odhad nákladov na opravu, či novú technológiu je viac ako 10 000 eur,“ uviedla Zuzana Hrinková Siebenstichová.

V súčasnosti je, ako sme vás pred časom informovali, vyhlásená súťaž na návrh centrálnej mestskej zóny. „Mesto má záujem komplexne revitalizovať centrum mesta. V rámci projektu centrálnej mestskej zóny by mala riešená aj otázka fontány na Námestí sv. Michala. V tejto súvislosti a tiež vzhľadom na vysoký odhad nákladov, vedenie mesta v súčasnosti nepovažuje za efektívne, vynakladať financie na dočasnú rekonštrukciu fontány,“ informuje Hrinková Siebenstichová.

Prečítajte si: Hlohovec zasiahol nový ošiaľ: Čo to ľudia robia v meste s mobilmi?

Fontána na Starom rínku bola podľa informácií z radnice v uplynulých dňoch už dvakrát spustená, no zároveň aj dva razy z nej voda vytiekla. „Teraz sa zisťujú príčiny a pracuje sa ich na odstránení. Prizvané sú dve firmy, ktoré s MZHC spolupracujú na sfunkčnení fontány. Fontány ako také sú v správe spoločnosti Mestská zeleň Hlohovec,“ dodala referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy.

Fotogaléria: Hlohovecké fontány bez vody
9
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk
Spustenie, ktorej z fontán, by ste uvítali viac?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM