Erik Bojničan Rôzne

Hlohovec zasiahol nový ošiaľ: Čo to ľudia robia v meste s mobilmi?

Hlohovčanov zasiahol nový ošiaľ. Postupne mu prepadáva čoraz viac ľudí. Čo to v našom meste robia s mobilnými telefónmi?

Ilustračný obrázok k článku Hlohovec zasiahol nový ošiaľ: Čo to ľudia robia v meste s mobilmi?
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Aj Hlohovec už zasiahla nová mánia v podobe hľadania pokémonov. Mladým s mobilmi v ruke začal virtuálny svet presahovať do reálneho priestoru.

Ošiaľ aj v našom meste

Pokémon GO je mobilná hra, ktorú si môžete stiahnuť do svojho telefónu. Sprístupnená bola síce len pred niekoľkými dňami, no už za krátky čas vyvolala celosvetový ošiaľ. O čo vlastne ide? Hlavný cieľ aplikácie spočíva v chytaní pokémonov. Táto hra uchvátila hlavne mladšie ročníky, ktoré sa takýmto spôsobom vrátia do svojho detstva, kedy presne práve kreslená rozprávka Pokémon bola svetovým hitom.

„Náhodou som na to natrafil na Facebooku a povedal som si, že to vyskúšam. Som za každú zábavu, aj keď som myslel, že to bude blbosť. Ale priznám sa, že ma to chytilo. Je to parádne na odreagovanie,“ vysvetľuje Martin, ktorý ich našiel už niečo vyše 30.

Čítajte tiež: Hlohovec zažije parádny letný festival: Na tieto kapely sa môžete tešiť!

Aj Monika hľadá po našom meste pokémonov. „Každý deň, chodím na dlhé prechádzky s mojím psom, tak hlavne vtedy hrám. Ja sa zabavím a on sa dostane aj na nové miesta, keďže zakaždým teraz mením trasu,“ smeje sa Monika.

Niekoľko kilometrov

Pozitívom tejto hry je, že dokáže vytiahnuť von ľudí, ktorí by inak sedeli doma. Hra meria aj vzdialenosť, ktorú človek nachodí „Dnes som prekvapene zistil, že hraním pokemona som už prekráčal 20 kilometrov,“ hovorí s úsmevom Richard, ktorý už stihol zažiť aj vtipnú príhodu.

Čítajte tiež: Zaručene ľahnete smiechom: Zážitky lekárnika z Hlohovca stoja za to!

„Idem na nákup a ako tak dávam tašku do auta, vidím na druhej strane mladíka, ktorý drží mobil v ruke. Kedže hrám Pokemon Go a viem, že hneď pri činžiaku máme PokeGym, tak som sa rozhodne vybral k nemu s vetou,“

„Môžem sa niečo spýtať? Ty si ten červený, čo mi tu stále dobíja telocvičňu?“
„Nie, ja som ten modrý.“ so smiechom povedal.
„Aha, ok, ja som ten žltý“ tiež so smiechom, „mimochodom som Rišo.“
„Martin“

„No a potom, že hry ničia sociálny kontakt,“ dodáva s úsmevom Richard.

Foto: ilustračné

Skúšali ste už hrať Pokemon Go?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM