Erik Bojničan Rôzne Rôzne

Centrum Hlohovca má mať prívetivejšiu tvár: Mesto sa rozhodlo vylepšiť námestie

Mesto sa rozhodlo posvietiť si na centrum Hlohovca. Radnica má v pláne vylepšiť Námestie sv. Michala. Vyhlásila urbanisticko-architektonickú súťaž.

Ilustračný obrázok k článku Centrum Hlohovca má mať prívetivejšiu tvár: Mesto sa rozhodlo vylepšiť námestie
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Mnohí ním prechádzajú denno-denne. Je miestom nákupov, obedov, kávičiek či prechádzok. Taktiež sa na ňom schádzajú tisícky ľudí počas najväčších akcií v meste. Ste presvedčení, že máte čo povedať k tomu, ako by malo vyzerať Námestie sv. Michala v Hlohovci?

Prečítajte si: Unikátne zábery na Hlohovec: Pozrite si mesto z vtáčej perspektívy VIDEO

Srdcom mesta by malo byť námestie. Atraktívna centrálna mestská zóna, v ktorej pulzuje život. „V našom centre máme parkovisko a veľkú asfaltovú plochu, čo skutočne nie je to najlepšie využitie toho krásneho priestoru, ktorému dominuje kostol a mestský park,“ uvádza mesto Hlohovec.

Prečítajte si: Mladík (19) zabíjal nudu zvláštnym spôsobom: Pri lezení na kostol zničil veľmi vzácnu pamiatku!

Máte v hlave predstavu, ako by mohlo naše námestie vyzerať lepšie? Zapojiť sa môžete do urbanisticko-architektonickej súťaže, ktorú vyhlásilo mesto Hlohovec. Ako radnica uvádza, súťaž je pre laikov aj pre odbornú verejnosť. „Svoje myšlienky môžete vyjadriť skicou, kresbou, určite textom podporeným ilustračnými fotografiami, obrázkami,“ informuje radnica.

Prečítajte si: 10 otázok o hlohoveckom námestí: Poznáte srdce nášho mesta naozaj dobre?

O víťazovi podľa mesta rozhodne komisia zložená z odbornej i laickej verejnosti a autor, ktorý najviac zaujme porotu bude odmenený a prizvaný do tímu odborníkov, ktorý víťazný návrh rozpracuje.

Foto: ilustračné

Zvyknete si v letných mesiacoch posedieť na Námestí sv. Michala? Áno
Nie
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM