Erik Bojničan Rôzne

Keď sa turisti chystajú na výlet do Hlohovca... Ako dobre naše mesto Slováci poznajú?

Leto je obdobie, keď sa mnoho ľudí chystá na výlet. Aj Hlohovec nesporne má čo ponúknuť, či už sa jedná o krásnu prírodu, pamiatky alebo podujatia, ktoré sa v našom meste konajú. Ako nás poznajú Slováci?

Ilustračný obrázok k článku Keď sa turisti chystajú na výlet do Hlohovca... Ako dobre naše mesto Slováci poznajú?
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Ako sme vás pred nedávnom informovali, čo sa týka cestovného ruchu Hlohovec v porovnaní s ostatnými mestami v Trnavskom kraji zaostáva. Napriek tomu, že naše mesto má turistom čo ponúknuť aj samotní Hlohovčania našli veci, ktoré by podľa nich bolo treba zlepšiť. Tentokrát sme zisťovali, ako naše mesto vidia obyvatelia iných miest a ktoré naše pamiatky či podujatia poznajú.

Mladý párik z Nitry Robert (28) a Petra (25) poznajú naše podujatia. „Naposledy sme v Hlohovci boli počas Stredovekých dní, tam bolo výborne. Trocha sme sa prešli aj po platanovom parku. Sem tam sa u vás zastavíme na káve, ale cielene málokedy, skôr keď prechádzame. Priznám sa, že okrem zámku však neviem o viacerých pamiatkach,“ prezradil Robert.

„Z pamiatok ma napadá zámok a z akcií turistika HP, na ktorej som už bol niekoľko krát. Inak ma nič nenapadá, ale veľmi to nesledujem,“ povedal Peter (26) z neďalekej Trnavy.

„Ja ako výletníčka som ešte nebola v Hlohovci. Chodím tam vždy pracovne. O meste až tak veľmi neviem, ale viem, že sú tam príjemný ľudia. Rada tam za nimi chodím,“ povedala Monika z Jelky v okrese Galanta.

„Musím sa priznať, že takto z hlavy neviem o žiadnej pamiatke či akcii. Inak my dosť cestujeme po západnom Slovensku, takže sa čudujem, že neviem nič o podujatiach v Hlohovci. Možno slabá propagácia,“ zamýšľa sa Jana (25) zo Spišskej Novej Vsi.

„V Hlohovci som bola maximálne iba vtedy, keď sme tade prechádzali autom. Že tam mate nejaký zámok, to som už počula. Ale nič viac nič menej o ničom, už absolútne netuším,“ hovorí Monika (24) zo Skalice.

„V Hlohovci som ako turista zatiaľ nebol, len som prechádzal. Viem, že tam mate pekný zámok, ktorý potrebuje trošku rekonštrukciu. A samozrejme víno. Hlohovec vo mne evokuje vinársky región,“ hovorí s úsmevom Daniel (26) z Prievidze, ktorý pozná Fraštacké putovanie za vínom. Zatiaľ sa ho však nezúčastnil, čo chce do budúcna napraviť.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM