Erik Bojničan Rôzne

Hlohovecký zámok čaká rekonštrukcia: Vytvoria sa aj pracovné miesta!

O hlohovský zámok, ktorý dlhé roky chátral začala starať skupina ľudí, ktorým jeho osud nie je ľahostajný. Snaha priniesla ovocie v podobe dotácie od Ministerstva kultúry, sú však aj ďalšie plány.

Ilustračný obrázok k článku Hlohovecký zámok čaká rekonštrukcia: Vytvoria sa aj pracovné miesta!
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Občianske združenie Zámok Hlohovec prevzalo iniciatívu ohľadom dominanty mesta v roku 2013. Odvtedy sa na zámku spravilo naozaj mnoho práce. Verejné brigády sa tešia hojnej účasti a náš zámok ožil aj po kultúrnej stránke. Koncom minulého roka bola zavŕšením celoročnej snahy výnimočná verejná akcia Vianoce na Zámku. V súčastnosti prebiehajú prípravy na Jarné slávnosti na zámku, ktoré sú v pláne 2. mája. Prečítajte si ako prebiehala brigáda na zámku.

OZ Zámok Hlohovec nezaháľa ani v tomto roku, čoho dôkazom bola snaha o získanie dotácie o ktorej sme vás informovali.

Ako nás informoval podpredseda združenia Peter Hudák, žiadosť o finančnú dotáciu Ministerstva kultúry SR z programu Obnovme si svoj dom je určená na záchranné práce v renesančných miestností. V pláne je podľa Hudáka aj obnovu interiéru, v ktorom vznikne expozícia o dejinách zámku.

„Ministerstvo kultúry SR nám pridelilo dotáciu vo výške 8.000 eur na podporu realizácie projektu s názvom „Zámok Hlohovec – obnova renesančných miestností na prízemí“. V súvislosti s touto dotáciou OZ Zámok Hlohovec vytvorí 6 pracovných miest a uzavrie pracovný pomer na dobu určitú s vybranými 6 uchádzačmi, ktorí sú v evidencii úradu práce,“ uviedla predsedníčka združenia Jana Kvantová.

Podľa Kvantovej má OZ Zámok Hlohovec v pláne získať ešte ďalšie dotácie, ktoré by mohli pomôcť so záchranou renesančných miestností.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM