Erik Bojničan Rôzne Rôzne

FOTOGALÉRIA: Horúčavy zasiahli hlohovské námestie v plnej sile

Hľadanie tieňa, dopĺňanie tekutín, kropaje potu. Aj Hlohovec zasiahli horúčavy. Boli sme sa pozrieť, ako to vyzeralo v centre počas najväčšieho výpeku.

Ilustračný obrázok k článku FOTOGALÉRIA: Horúčavy zasiahli hlohovské námestie v plnej sile
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Tomu sa povie hic! Na Hlohovec zaútočili horúčavy. Veľké teplo zavládlo aj v centre mesta, kde sme sa boli pozrieť v piatok okolo obeda.

Lavičky zívajú prázdnotou

Podobný obraz sa dal nájsť aj inde v meste. Lavičky jednoducho zívali prázdnotou. Na Námestí svätého Michala, ešte tak v chládku, občas niekoho bolo vidieť, no väčšina ľudí len prechádzala okolo. „Len čakám na dcéru a potom ideme hneď domov,“ prezradila pani, ktorá sa skrývala v tieni, ktorý jej poskytol strom.

Prečítajte si: Tomu sa povie hic: Hlohovčania ukázali, akú horúčavu namerali na teplomeroch, FOTO

Pešia zóna na Štefánikovej ulici a park na Dilongovej ulici však boli ľudoprázdne. Len občas niekto prešiel, no za čas, ktorý sme strávili na mieste, sa na nich dlhšie nezdržal nikto.

Zmrzlina a chladené nápoje

Viacerí obyvatelia hľadali útechu pre horúčavou v zmrzlinárňach v centre. „Zatiaľ nie je až tak veľa ľudí, najväčší nával príde od šiestej večer,“ vysvetlil nám zmrzlinár. A ktorá studená pochúťka sa míňala najviac? „Všetky,“ zasmial sa veľavravne. Jeho kolegyňa však doplnila, že u Hlohovčanov sú najviac v obľube čokoládová a citrónová.

Prečítajte si: Prevádzkový čas letných terás v Hlohovci? Zoznámte sa s novým návrhom

Iní Hlohovčania si to namierili na letné terasy za tekutým občerstvením. Aj počas dňa bolo na na terasách rušno. Ľudia sa snažili dopĺňať vypotené tekutiny „U nás začína najväčší nával tak okolo ôsmej večer,“ povedal majiteľ jedného z podnikov v centre. Ak tipujete, že v kurze sú studené nápoje, máte pravdu. „Pivo a biele vínne striky idú určite najviac,“ dozvedeli sme sa.

Fotoreportáž: Hlohovec zasiahli tropické horúčavy
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM