Erik Bojničan Samospráva

Prevádzkový čas letných terás v Hlohovci? Zoznámte sa s novým návrhom

Mnohí Hlohovčania si radi vychutnávajú drinky na letných terasách. Mestskí poslanci budú rozhodovať o novom návrhu, ktorý sa týka ich prevádzkového času.

Ilustračný obrázok k článku Prevádzkový čas letných terás v Hlohovci? Zoznámte sa s novým návrhom
Zdroj: TASR

Ako sme vás pred časom informovali, poslanci sa na svojom májovom zasadaní chystali rozhodnúť o tom, či si cez víkendy posedíme na letných terasách kratšie. Návrh nariadenia s navrhovanými zmenami však bol z rokovania Mestského zastupiteľstva 26.mája stiahnutý s tým, že bude pripravený nový návrh na základe pripomienok na jeho zmenu, resp. doplnenie, ktoré budú predložené poslancami mestského zastupiteľstva.

Prečítajte si: Radnica oznámila dôležité mená: Ktorí ľudia boli vybraní do vedúcich postov?

Na základe poslaneckých návrhov bol podľa návrhu všeobecne záväzného nariadenia, o ktorom budú poslanci rozhodovať vo štvrtok 29. júna, spracovaný tento predkladaný návrh nariadenia, s tým, že oproti súčasne platnému nariadeniu sa navrhuje:

Z dôvodu ochrany verejného poriadku a predchádzania sťažnostiam obyvateľov na rušenie nočného pokoja sa navrhuje prevádzkový čas letných terás a exteriérových sedení, ktorý je v súčasnosti určený v piatok a v sobotu v rozpätí od 06,00 hod. do 23,00 hod., pričom od 22,00 hod. nie je dovolené využívať prísluchovú hudbu, skrátiť pre prevádzky, ktoré priamo susedia s nehnuteľnosťami určenými na bývanie alebo s nehnuteľnosťami, ktorých časť je určená na bývanie, celoročne iba do 22,00 hod.

Prečítajte si: Výstavba plavárne v Hlohovci dostala zelenú: Šesťdráhový bazén, bistro aj wellness!

V príslušnom návrhu všeobecne záväzného nariadenia stojí, že dôvodom sú sťažnosti susedov na hlučnosť klientov niektorých prevádzkarní v čase nočného pokoja, teda po 22.00 hod. „Pre prevádzky, ktoré sa nachádzajú vo vymedzenej centrálnej časti mesta navrhujeme, aby exteriérové letné terasy a sedenia boli prevádzkované v letnom období od 1.6. do 30.9. do 24.00 hod., inak do 22,00 hod,“ uvádza sa v návrhu, v ktorom pre prevádzky, ktoré sa nachádzajú mimo vymedzenej centrálnej časti mesta a ktoré nesusedia priamo s nehnuteľnosťou určenou na bývanie alebo s nehnuteľnosťou, ktorej časť je určená na bývanie, sa navrhuje, aby exteriérové letné terasy a sedenia boli prevádzkované v letnom období od 1.6. do 30.9. do 23.00 hod., inak do 22,00 hod.

Foto: ilustračné

Aký je váš názor na prevádzkovú dobu letných terás v Hlohovci? Prevádzková doba, ktorá platí v súčasnosti mi vyhovuje
Súhlasím s navrhovanými zmenami
Zatiaľ neviem
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM