Erik Bojničan Rôzne

Tomu sa povie hic: Hlohovčania ukázali, akú horúčavu namerali na teplomeroch, FOTO

Letné prázdniny ešte ani nezačali a už na nás útočia horúčavy. Pohľad na teplomery hovorí za všetko. Hlohovčania ukázali, aké cifry na nich zaznamenali.

Ilustračný obrázok k článku Tomu sa povie hic: Hlohovčania ukázali, akú horúčavu namerali na teplomeroch, FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Hlohovčania sa už varia vo vlastnej šťave. V meste teploty atakujú tropickú tridsiatku. Ľudia tak zažívajú typické letné horúčavy. O tom, že sa musíme pripraviť na horúčavy, sme vás informovali už počas stredy..

Teploty v Hlohoveckom okrese ešte neustúpia. V sobotu sa môžu podľa informácií Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu vyšplhať miestami až na 36 °C. Horúčavy udreli na naše mesto v citeľnej sile aj počas dnešného dňa. Pocítil ich napríklad aj František. Ten, hoci auto zrovna vytiahol z garáže, aj tak na jeho teplomere zaznamenal vonkajšiu teplotu rovných 28,9 °C (foto v galérii).

Prečítajte si: Prevádzkový čas letných terás v Hlohovci? Zoznámte sa s novým návrhom

Skutočne vysoké teploty však teplomer ukazuje, ak naň začne svietiť slnko. „Keď som ho zbadal, neveril som vlastným očiam. To už je riadna Sahara a to ešte ani júl nie je,“ smial sa Hlohovčan Robert. Ortuť v jeho teplomere zaznamenala niečo vyše 46 °C asi dve hodiny po tom, čo naň začalo svietiť slnko. Pozrite si v našej fotogalérii aj ostatné zaznamenané teploty.

V tomto počasí je ale potrebné dodržiavať pitný režim v pravidelných intervaloch. A na slniečko si dávať pozor. Na svoje si však určite prídu najmä milovníci vodných radovánok a relaxu pri vode.

Prečítajte si: Kedy otvorí brány a aké bude vstupné? Dôležité info o kúpalisku v Hlohovci pre novú sezónu

A koľko ste namerali na teplomeroch v Hlohovci a okolí vy? Podeľte sa s nami foto a info, kde bola teplota nameraná na bojnican@global24.sk.

Teploty v Hlohovci stúpajú nahor: Toľkoto ukázali teplomery
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM