Erik Bojničan Rôzne

Veľké jarné upratovanie v Hlohovci: Na čistenie vyzýva ľudí aj mestský poslanec!

Prichádza jar a s ňou a s ňou aj veľké čistenie mesta od odpadu. Prečítajte si ako a kedy sa budete môcť pripojiť k dobrovoľníkom v rámci akcie, ktorej cieľom je skrášlenie Hlohovca.

Ilustračný obrázok k článku Veľké jarné upratovanie v Hlohovci: Na čistenie vyzýva ľudí aj mestský poslanec!

Po zimných mesiacoch s príchodom jari okrem prvých kvietkov zbadáme aj to čo sme si v zime veľmi nevšimli – odpadky. Aj tento rok sa ich počas posledných mesiacov nazbieralo neúrekom. Aj tento rok môžu priložiť ruku k dielu a pomôcť skrášliť mesto aj samotní občania mesta Hlohovec

„Mesto Hlohovec tento rok podporí dobrovoľníkov, ktorí sa už niekoľko rokov starajú o čistotu mesta. Mestský poslanec Juraj Šiška tento rok už po štvrtýkrát organizuje akciu „smeťozber“ – jarné upratovanie Hlohovca, ktoré sa uskutoční 28. 3. 2015 od 9:30,“ informuje referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy Zuzana Hrinková Siebenstichová.

Zraz je naplánovaný pri futbalovom štadióne Slovan. Akciu podľa Hrinkovej Siebenstichovej pripravuje spolu s aktívnymi kamarátmi a známymi, ktorí si hovoria DOZOR HC, t.j. Dobrovoľný Občasný Zber Odpadkov Rukami s občianskym združením Fraštačania.

„Spoločne vyzývajú občanov Hlohovca venovať jeden deň prírode a vyčistiť lokality: „Hrádza“, Park Dilongova, Zámocká záhrada a ďalšie, podľa záujmu ľudí,“ upresňuje referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy, ktorá dodáva, že upratovanie hrádze zo strany m. č. Šulekovo bude deň predtým, v piatok 27. 3. 2015 popoludní od 16:00.

„Aj v piatok akciu zastrešuje J. Šiška a futbalový klub v Šulekove. Mesto Hlohovec zabezpečí odvoz zozbieraného odpadu a jeho uloženie na skládku,“ uviedla Hrinková Siebenstichová.

Viac informácií k akcii „smeťozber“ nájdete na facebookovej stránke.

Čítajte tiež: Klobúk dole pred dobrovoľníkmi z Hlohovca: Skoro nik o skupine nevie, za rok už vyzbierali v meste stovky kíl odpadu!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM