Erik Bojničan Rôzne

Prvé info o Michalskom jarmoku: Kolotoče, stovky stánkov aj zaujímavá novinka!

Najväčšia akcia roka v Hlohovci sa pomaly blíži. Prinášame vám prvé informácie o Michalskom jarmoku, ktoré by vám nemali ujsť.

Ilustračný obrázok k článku Prvé info o Michalskom jarmoku: Kolotoče, stovky stánkov aj zaujímavá novinka!
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Úvodné septembrové dni sú za nami a v našom regióne to okrem iného znamená aj začiatok sezóny hodov, trhov a jarmokov. V blízkej dobe sa bude konať hneď niekoľko zaujímavých podujatí tohto charakteru, no Hlohovčania sa predovšetkým tešia na jarmok priamo v uliciach nášho mesta.

Ten sa tento rok bude konať od 30. septembra do 2. októbra. Počas týchto dní môžete ochutnať jarmočné špeciality, pozrieť si ľudové remeslá, alebo sa zabaviť na kolotočoch, či sa trebárs nechať zlákať ponukou kultúrneho programu. Práve toho sa týka najväčšia zmena oproti minulým ročníkom.

Prečítajte si: Stredoveká prešovačka na vlastné oči: Milovníci vína, prídete si na svoje!

Ako prezradila referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy mesta Zuzana Hrinková Siebenstichová, tento rok nastáva zmena v umiestnení pódia, ktoré by ste márne hľadali pri kamennej škole. „Pódium bude na parkovisku na križovatke ulíc Starý rínok a M. R. Štefánika. Chceli sme ho priblížiť viac k stánkom s občerstvením a umiestniť ho viac na otvorené priestranstvo,“ vysvetľuje referentka.

Prečítajte si: Jarmok v Hlohovci, tvrdé boje o práva: Vieme čo sem chodilo kupovať celé Horné Uhorsko!

Novinkou bude podľa radnice aj 25 stánkov s občerstvením okolo fontány na Starom rínku. Rozmiestnenie jarmoku je v pláne na uliciach: Pribinova, Štúrova, Štefánikova, Puškinova a Starý rínok. Celkový počet predajných miest je podľa mesta 386. Okrem obľúbených kolotočov sa môžu Hlohovčania či návštevníci mesta tešiť aj na viac ako tri desiatky remeselníkov, ktorí budú predvádzať svoje umenie priamo na jarmočisku.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Na čo z Michalského jarmoku sa najviac tešíte?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM