Erik Bojničan Správy

Koniec džungle v meste? Radnica: 11 koscov v teréne, harmonogram ešte nie je

Problém vysokého trávnatého porastu trápi aj naše mesto, no kosenie je našťastie v plnom prúde. Pozrite si, aké sú najbližšie plány.

Ilustračný obrázok k článku Koniec džungle v meste? Radnica: 11 koscov v teréne, harmonogram ešte nie je
Zdroj: TASR

Údržba zelene v ostatných týždňoch nebola podľa mnohých Hlohovčanov dostatočná. Ako sme vás už minulý týždeň informovali, aj tento problém sa okrem množstva iných tém, riešil na augustovom mimoriadnom zasadnutí mestského zastupiteľstva.

Na zastupiteľstve avizoval primátor mesta Hlohovec Miroslav Kollár, že s kosením by sa mohlo začať v najbližších dňoch. Podľa informácií z radnice sa tak aj stalo a v súčasnosti už na údržbe zelene pracuje spoločnosť, ktorá vyhrala súťaž.

Ako uviedla referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy Zuzana Hrinková Siebenstichová, firma nasadila 11 ľudí pracujúcich v troch tímoch a v prípade potreby vie dokonca aj zvýšiť ich počet.

„Harmonogram kosenia v tejto chvíli nie je vypracovaný, nakoľko potrebujeme zistiť, čo a v akom čase sú reálne schopní urobiť. Zámer je taký, že sa najskôr kosia veľké plochy, sídliská a postupne sa prejde celým mestom až do jednotlivých štvrtí,“ informuje Hrinková Siebenstichová.

Až po prvom týždni v praxi sa podľa radnice bude zastavovať ďalší harmonogram, pričom sa odhaduje, že to celé by malo trvať 2 – 3 týždne, v závislosti od počasia.

Čítajte tiež:

Peter Dvoran skončil v Mestskej rade: Z tohto dôvodu ho poslanci odvolali, čítajte reakciu exprimátora

Aktivační pracovníci v Hlohovci: Ako a kde mesto využíva túto pracovnú silu?

Poslanci schválili 12 tisíc pre Slovan: Ihrisko vraj naberie na cene

Radnica dostala upozornenie od prokurátora: Mestskí policajti v civilnom oblečení slúžiť nebudú!

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM