Erik Bojničan Samospráva

Radnica dostala upozornenie od prokurátora: Mestskí policajti v civilnom oblečení slúžiť nebudú!

Ako pred časom informovalo mesto, mestskí policajti mali slúžiť v civilnom oblečení aby si mohli posvietiť na psíčkaov a nelegálne skládky. Nakoniec však od toho ustúpia. Čítajte viac!

Ilustračný obrázok k článku Radnica dostala upozornenie od prokurátora: Mestskí policajti v civilnom oblečení slúžiť nebudú!
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Ako sme vás pred časom informovali, Mestská polícia Hlohovec naplánovala služby policajných hliadok aj v civile. Radnica uviedla, že dôvodom tohto opatrenia mala byť najmä kontrola majiteľov psov a ich povinností vyplývajúcich zo zákona a všeobecne záväzného nariadenia mesta Hlohovec a snaha zabrániť vzniku nelegálnych skládok odpadov.

Prokurátor však poslal mestu upozornenie, odhaľovanie či nebodaj i sakncionovanie nie je podľa neho možné vykonávať príslušníkmi mestskej polície v neformálnom civilnom oblečení.

„Tieto úkony sú považované za bežný výkon služby (pri plnení úloh mestskej polície podľa zákona), ktoré príslušník mestskej polície vykoná iba v predpísanej rovnošate,“ stojí v upozornení prokuratúry.

Ako sa vyjadrila referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy Zuzana Hrinková Siebenstichová, primátor mesta Hlohovec doručené upozornenie Okresnej prokuratúry v Trnave prerokoval so zástupcom náčelníka MsP Hlohovec. Primátor podľa nej vybaví upozornenie prokurátora jeho prerokovaním na MsZ mesta Hlohovec dňa 20. 8. 2015.

„Zároveň vydal pokyn na plnenie úloh MsP pri hliadkovaní len v rovnošate. Je v záujme Mesta Hlohovec dodržiavať platnú právnu úpravu a rešpektovať názor prokuratúry. Mestská polícia služby policajných hliadok v civile už nevykonáva,“ dodala Hrinková Siebenstichová.

Čítajte tiež:

Policajti v Hlohovci riešili za uplynulý rok až 1 518 priestupkov: Pozrite, koľko nazbierali do mestskej kasy!

Mestskí policajti a ich zásahy v teréne: Pozrite si rebríček TOP lokalít v Hlohovci!

Mestskí policajti budú mať nového šéfa: Komisia s primátorom odporučí poslancom jedno meno

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM