Erik Bojničan Rôzne

Kinematograf v Hlohovci už čoskoro: Zaparkuje ale inde, ako sme boli zvyknutí

Do Hlohovca zavíta putovný kinematograf, ktorý prinesie zaujímavé filmy. Premietanie však nebude pri Športovej hale, ako tomu bolo po minulé roky.

Ilustračný obrázok k článku Kinematograf v Hlohovci už čoskoro: Zaparkuje ale inde, ako sme boli zvyknutí
Zdroj: TASR

Tento rok k nám opäť zavíta Bažant kinematograf. Stane sa tak v dňoch od 3. do 5. septembra. Zmena je však v mieste premietania. Podľa pôvodných informácií, mal zaparkovať pri Športovej hale na Zábraní, ako boli Hlohovčania zvyknutí z minulých rokov. Pripravte sa však na zmenu.

Prečítajte si: Na Hlohovčanov čaká vzácny pohľad: Uvidíme miesto bežne skryté nášmu zraku

Filmová rozlúčka s letom sa bude po prvýkrát konať v krásnom prostredí Zámockej záhrady, kde kinamatograf budete môcť navštíviť pred amfiteátrom. Každý z filmov začína v rovnaký čas, o presne o 20:30.

Program premietania:

  • Sobota 3. september: Stratení v Mníchove

Stratení v Mníchove je najnovší film Petra Zelenku ktorý sa, štýlom sebe vlastným, pozerá na dôležitú kapitolu československých dejín, obdobie Mníchovskej dohody, prostredníctvom majstrovskej filmovej mystifikácie a zaujímavou kombináciou filmu a „filmu o filme“ v jednom.

  • Nedeľa 4. september: Wilsonov

Paródia, ktorá nadväzuje na úspešné československé komédie 70-tych rokov. Príbeh filmu sa odohráva v roku 1919 v jednom zapadnutom meste kdesi v strednej Európe, ktoré sa až príliš podobá na starú Bratislavu, začína primátor Dangl snívať svoj veľký sen. Plánuje pripojiť svoje mesto k Spojeným štátom americkým a premenovať ho na Wilsonov. Všetko ide ako po masle, až na jeden nepríjemný problém! V starej židovskej štvrti vyčíňa tajomný vrah. Miestny policajný zbor je v koncoch, a preto prichádza špeciálna posila spoza oceánu. Príslušník americkej FBI Aaron Food (Jiří Macháček), špecialista na drogy, mafie, komunistov, socialistov a inú zberbu, vyriešil už 513 vrážd a teraz pomôže aj Wilsonovu. Za svojho pomocníka si vyberie mladého policajného čakateľa Eisnera (Vojtěch Dyk). Strhujúca honba po šialenom vrahovi sa môže začať.

  • Pondelok 5. september: Pelíšky

Pelíšky je česká komédia režiséra Jana Hřebejka z roku 1999. Film rozprávaný očami dospievajúceho mládenca (Michael Beran) sa odohráva na konci 60. rokov 20. storočia. Otec chlapca (Miroslav Donutil) je vojak, komunista a príliš svojmu synovi nerozumie. Sused (Jiří Kodet) je bývalý vojak, neznáša komunistov a svojej dcére taktiež nerozumie. Nová generácia má iné ideály než bývala generácia. Film získal celkom tri ocenenia: Českého leva za najlepší hlavný mužský herecký výkon Jiřího Kodeta, za najlepší plagát a divácky najúspešnejší

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM