Erik Bojničan Hádzaná

Hráč Sporty Hlohovec s prestížnym ocenením: Stal sa najlepším hádzanárom Slovenska!

Hádzanári Hlohovca prežívajú úspešné obdobie. Dva roky po sebe sa im podarilo získať extraligové striebro. Nemalý podiel na tom má aj špílmacher Ľubomír Ďuriš. Tomu sa podarilo získať prestížne ocenenie. Stal sa hádzanárom roka 2015.

Ilustračný obrázok k článku Hráč Sporty Hlohovec s prestížnym ocenením: Stal sa najlepším hádzanárom Slovenska!
Zdroj: TASR

Z najprestížnej­šieho ocenenia medzi mužmi, v ankete o najlepšieho hádzanára Slovenska sa môže tešiť Ľubomír Ďuriš, špílmacher HC Sporta Hlohovec. Výsledky ankety Slovenského zväzu hádzanej slávnostne vyhlásili v michalovskom hoteli Družba po zápase ženskej kvalifikácie ME 2016 medzi Slovenskom a Maďarskom (23:32).

Pre spojku Sporty Hlohovec Ľubomíra Ďuriša to bol prvý zisk prestížneho ocenenia. Okrem titulu najlepší hádzanár roka 2015 sa zároveň stal aj členom ideálnej sedmičky a najlepším hráčom extraligy.

„Je to splnenie jedného môjho sna. Prežívam krásne pocity. Získať túto cenu a dostať sa po bok hráčov ako Štochl či Peťo Kukučka, ktorý bol mojím vzorom, pre mňa znamená veľa,“ netajil už bývalý hráč hlohoveckej Sporty, ktorý si v nasledujúcej sezóne prvý krát vyskúša pozíciu legionára v zahraničí.

Ďuriš svoj tím doviedol do finále extraligy i Slovenského pohára, v ňom však nestačil na Tatran Prešov. „Druhé miesto je fajn výsledok vzhľadom k tomu, akú sme mali sezónu. Z mojej strany to nebola zlá sezóna,“ priznal Ďuriš. Na zisk ocenenia pre najlepšieho hádzanára favorizoval Radoslava Antl. Víťaz ankety z rokov 2005 a 2014 sa tentoraz musel uspokojiť s miestom v ideálnej sedmičke. „Vždy som držal palce Rišovi Štochlovi a najmä Radovi Antlovi. Hlavne Radovi, ktorý je podobný bojovník ako ja a myslím, že na Slovensku je najlepší. Obaja sú nestarnúci a tento titul by som doprial obom,“ poznamenal Ďuriš, ktorý sa na dva roky upísal Gyöngyösu.

Môže vás zaujímať:

Naši strieborní chlapci majú po sezóne, nudiť sa však nebudú: V pláne skúšky, fitko a dokonca aj svadba!

Fanúšičky v Hlohovci rozhodli: Pozrite si TOP 3 najsexi hádzanárov Sporty

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM