Erik Bojničan Rôzne

Horúčavy lákajú Hlohovčanov von: 3 skvelé tipy kam ujsť z rozpáleného mesta

Mesto opäť rozhorúčili slnečné lúče. Ak sa vám nechce na kúpalisko, príjemný chládok či osvieženie a relax si môžete užiť aj inak.

Ilustračný obrázok k článku Horúčavy lákajú Hlohovčanov von: 3 skvelé tipy kam ujsť z rozpáleného mesta
Zdroj: TASR

V počasí, aké po chladnejších dňoch opäť úraduje, je kúsok tieňa či závan vetra hotovým vykúpením. Častou voľbou ako sa schladiť bývajú kúpaliská, aquaparky či prírodné vodné plochy. Ak už vám ležanie pri vode ide hore krkom, doprajte si zmenu. Odpočinúť si od rozpáleného mesta sa dá nielen na kúpalisku.

Chladná jaskyňa

Jaskyňa Čertova pec neďaleko Hlohovca v smere na Topoľčany je 27 metrov dlhá a priemerne 6 metrov široká. V roku 1981 bola Čertova pec a jej okolie vyhlásené za chránený prírodný výtvor. Archeologické nálezy dokázali, že jaskyňa Čertova pec bola osídlená už v období stredného paleolitu, starej kamennej doby, v období zhruba 80 000 rokov pred naším letopočtom. Napriek tomu, že jaskyňa je vzácnou archeologickou a paleontologickou lokalitou, patrí k najmenej známym slovenským jaskyniam. Keďže je do jaskyne voľný prístup, vstup do nej je samozrejme bezplatný.

Prečítajte si: Sladké kopčeky od výmyslu sveta: Aká zmrzlina sa dá ochutnať v Hlohovci?

Popri Váhu k Sĺňave

Ísť k vode neznamená nevyhnutne len kúpalisko. Pre tých, ktorí by uvítali mierne ochladenie vetra od vodnej hladiny, je ako stvorená prechádzka popri Váhu. Z Hlohovca sa poľahky napríklad na bicykloch môžete dostať až na Sĺňavu či Ratnovskú zátoku. Ak máte radi vodné športy, môžete si vyskúšať waterboarding alebo člnkovanie. Ak naopak uvítate pasívnejší odpočinok, prechádzku s posedením na hrádzi či pri chladenom nápoji s výhľadom na Sĺňavu určite oceníte.

Prečítajte si: Čo tak trocha adrenalínu? 3 vzrušujúce zážitky v Hlohovci a okolí

Za múrmi zrúcaniny

Kláštor sv. Kataríny, ktorý patril františkánskemu rádu, bol založený v roku 1618 na mieste prastarej gotickej kaplnky s cintorínom ukrytej hlboko v malokarpatských lesoch len niekoľko kilometrov od Hlohovca pri obci Dechtice. Dnes možno vidieť ešte dobre zachované kostolné ruiny s vežou a zvyšky jedného krídla kláštornej budovy. Kláštor leží mimo hlavných ciest i významných turistických chodníkov, je teda ideálnym miestom pre pokojný výlet. Pokiaľ by ste chceli zažiť pohľad na nočnú Katarínku, zážitok istotne bude noc kostolov a kláštorov v piatok 12. augusta, kedy bude prehliadka za svetla fakieľ.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM