Erik Bojničan Futbal

Famózny výkon v závere sezóny: Slovan Hlohovec víťazom ligy!

Nervydrásajúca sezóna a boj až do posledného kola. Taká bola cesta Slovana Hlohovec za víťazstvom v V. lige Západ. Čo všetko stále v ceste za vytúženým prvým miestom?

Ilustračný obrázok k článku Famózny výkon v závere sezóny: Slovan Hlohovec víťazom ligy!
Zdroj: A. Kucharík/FC Slovan Hlohovec

Úžasná, takto by sa dala popísať sezóna 2015/2016 v ponímaní tímu FC Slovan Hlohovec. Po troch víťazstvách v úvodných kolách síce prišli dve prehry po sebe. V 4. a 5. kole, najprv s tímom TJ Nafta Gbely a následne s OŠK Križovany nad Dudváhom, no odvtedy sa našiel len jeden premožiteľ a naši predviedli famóznu sezónu, ktorú ukončili prvým miestom v V. lige Západ. V závere to však napriek gólostroju Tomáša Došeka, ktorý vsietil 21 gólov nemali jednouché.

Vydreté prvenstvo

Ešte päť kôl pred koncom bolo v čele tabuľky Oreské. Po prehre práve s našimi sa však museli porúčať a Hlohovec sa posunul do čela tabuľky. Nášmu celku však boli odpočítané 3 body, čím sa na prvom mieste objavil TJ Družstevník Zvončín. Zverenci trénera Jarka Dekýša akoby sa ešte viac zomkli a predviedol finiš, aký sa len tak nevidí.

S druhým Zvončínom, ktorý má po sezóne rovnaký počet bodov ako Hlohovec naši vonku remizovali a doma sedem kôl pred koncom zaznamenali víťazstvo 2:0.

Práve toto víťazstvo naštartovalo Hlohovčanov k finišu, z ktorého museli mať súperi hlavy v smútku. Od spomínaného víťazstva nad priamym konkurentom zo Zvončína naši zvíťazili sedem krát v rade!

Veľkolepé finále

Keďže ani Zvončín boj nevzdával nastala situácia, kedy sa o víťazovi rozhodovalo v poslednom kole. Napriek tomu, že mal Zvončín všetko vo svojich rukách prišlo zaváhanie v podobe domácej remízy 3:3 s Veľkými Kostoľanmi. Napriek pokutovému kopu, ktorý Zvončín zahrával v 77. minúte to na výhru nestačilo.

Hlohovčania vedeli čo je ich úlohou, víťazstvo v lige by sa nezrodilo bez výhry v poslednom kole. Naši napriek tlaku na trávniku predviedli skvelý výkon a neďaleké Drahovce odchádzali z nášho mesta s prehrou 4:0. Hlohovčania ukázali bojovného ducha a stávajú sa zaslúženým víťazom.

Môže vás zaujímať:

Futbalisti v regióne odohrali finálne duely: Výsledky posledného kola

Zaslúžia si veľký palec hore: Hlohovčania na majstrovstvách Slovenska so zlatými medailami!

Naši strieborní chlapci majú po sezóne, nudiť sa však nebudú: V pláne skúšky, fitko a dokonca aj svadba!

Zdroj: Futbalnet.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM