Erik Bojničan Squash

Zaslúžia si veľký palec hore: Hlohovčania na majstrovstvách Slovenska so zlatými medailami!

Slovenská sqashová špička v kategórii veteránov sa zišla na slovenskom šampionáte. Hlohovčania svoje kategórie doslova ovládli a vybojovali si zlaté medaile.

Ilustračný obrázok k článku Zaslúžia si veľký palec hore: Hlohovčania na majstrovstvách Slovenska so zlatými medailami!
Zdroj: Dušan Richtárik

Prvú májovú sobotu sa zišla slovenská veteránska špička na slovenskom šampionáte do Imet squash clubu v Bratislave. Muži bojovali v piatich vekových kategóriách (35+, 40+, 45+, 50+ a 55+) a ženy v jednej (45+). Nás zaujímali práve prvé dve kategórie, kde sme mali svojich zástupcov s medailovými očakávaniami, pretože nás reprezentovali Ivan Jančička aktuálne 20. muž slovenského rebríčka a minuloročný obhajca titulu Ľubomír Solčanský, slovenská jedenástka.

Vo finále dvaja Hlohovčania

Zatiaľ čo Jančička sa po tesných víťazstvách prebojoval do svojho prvého finále na šampionáte, tak Solčanského cesta doň bola výsledkovo oveľa jednoduchšia. Záverečný duel o majstra mal jasného favorita, no vidieť v ňom dvoch klubových kolegov a Hlohovčanov, veľmi potešilo.

S prehľadom zvíťazil Solčanský a odniesol si trofej za v poradí druhý titul v tejto kategórii. Záverečné gratulácie dokazovali, že obaja hráči nie sú iba veľkí súperi na kurte, ale aj výborní kamaráti mimo neho, pretože jeden druhému úprimne blahoželal za dosiahnutý úspech.

Suverénna cesta turnajom

O jeden stupeň vyššia kategória mala jasného favorita – Patrika Vargu, hráča hlohovského klubu, a viacnásobného Majstra Slovenska vo veteránskych kategóriách. V konkurencii desiatich hráčov nestratil ani set a suverénne si dokráčal po v poradí siedmy titul. P. Varga okrem toho, že je stále aktívnym hráčom, je držiteľom najvyšších trénerských licencií na Slovensku a vedie na kurtoch Relaxy clubu v Hlohovci. Infromoval Marián Kamenčík z tímu ROIN squash club Hlohovec.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM