Erik Bojničan Hádzaná

Extraligisti pri chuti: Po dramatickom zápase vybojovali ďalšie dôležité víťazstvo

Hádzanári Sporty majú za sebou veľmi úspešný týždeň. Víťazstvom nad Šaľou odskočili tretím Topoľčanom na rozdiel piatich bodov.

Ilustračný obrázok k článku Extraligisti pri chuti: Po dramatickom zápase vybojovali ďalšie dôležité víťazstvo
Foto: Róbert Jakubička / Zdroj: Dnes24.sk

Tréner extraligistov Sporty Hlohovec Martin Lipták, ktorý dnes oslavuje svoje 51. narodeniny, môže byť s výkonom mužstva v nadstavbe spokojný. Jeho zverenci od prvého kola predvádzajú vynikajúce výkony. Dôkazom ich bojovnosti je skutočnosť, že dokázali prerušiť víťaznú šnúru Tatranu Prešov trvajúcu neuveriteľných 74 zápasov. Sporta nezostala spať na vavrínoch a poctivo pristúpila aj k poslednému zápasu. Na domácej palubovke v ňom privítala celok z mesta Šaľa.

Šaliansky hádzanári boli v prvom meraní síl na domácej palubovke dobre pripravení a trápili našich ako sa dalo, no Sporta nakoniec priviezla domov víťazstvo. Odveta, ktorá bola na pláne uplynulý víkend teda sľubovala opäť napínavý duel. Tieto predpoklady sa ukázali ako pravdivé a v Hlohovci sa zrodila dráma, v ktorej sa oba celky doťahovali o každý gól. V prvom dejstve sa zablyskli hlavne ofenzívy oboch mužstiev. V prvom polčase padlo úctyhodných 35 gólov a do šatní sa išlo za stavu 18:17 v prospech domácich. Rovnaký priebeh bolo možné vidieť aj po zmene strán, no v posledných dvadsiatich minútach zápasu ukázali naši hádzanári svoju kvalitu a ujali sa vedenia. Ich výkon sa stupňoval a nenechali nič na náhodu. Po záverečnom hvizde svietilo na tabuli skóre 37:29. Sporta získala ďalšie dôležité body do tabuľky o konečné umiestnenie pred play off.

V predposlednom zápase nadstavby naši privítajú v sobotu 28. marca doma Topoľčany. V ich prvom spoločnom zápase v nadstavbe Topoľčany bojovali o výsledok do poslednej minúty, opäť sa je teda na čo tešiť.

Sporta má v tabuľke zhodne s prvým Tatranom 13. bodov, no Prešovčania majú ešte zápas k dobru. Ak chcú Topoľčany ešte pomyslieť na druhé miesto musia s Hlohočanmi bodovať naplno. Nasledujúce derby bude o to ťažšie.

Tabuľka nadstavbovej časi extraligy:

Poradie Klub Skóre Počet bodov
1. TATRAN Prešov 276:175 13
2. HC SPORTA Hlohovec 250:199 13
3. HK Topoľčany 236:211 8
4. MŠK Považská Bystrica 192:196 6
5. HKM Slovan Duslo Šaľa 167:200 4
6. HC Štart Nové Zámky 193:333 0

Zdroj: www.sporta.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM