Erik Bojničan Hádzaná

Dramatický súboj hádzanárov o druhé miesto: Rozhodne sa až v poslednom kole!

Sporta Hlohovec v predposlednom kole nadstavby privítala Topoľčany. Derby zápas v ktorom sa mohlo rozhodnúť o konečnom umiestnení priniesol neočakávanú drámu.

Ilustračný obrázok k článku Dramatický súboj hádzanárov o druhé miesto: Rozhodne sa až v poslednom kole!
Foto: Róbert Jakubička

Extraligová nadstavba v hádzanej sa pomaly blíži k záveru. V ostatnom zápase sa našim hádzanárom podarilo zdolať Šaľu, no teraz ich čakal ťažký súper. V predposlednom kole nadstavby sa so susednými Topoľčanmi stretli v derby zápase, ktorý bol ešte podčiarknutý tým, že sa jednalo o priamy súboj o druhé miesto.

Topoľčany nie sú v nadstavbe ľahkým súperom, čo dokázali už v prvom spoločnom zápase, kde sa o výsledok bojovalo do poslednej minúty. V prvom meraní síl bola Sporta úspešnejšia, u Topoľčiancov teda nebola o motiváciu núdza. To aký je tento duel dôležitý si uvedomovali hráči oboch mužstiev.

Hráči z Topoľčian sa na zápas pripravili dobre a chvíľami boli dokonca v štvorgólovom vedení. Domáci však nechceli dopustiť aby sa situácia v tabuľke skomplikovala a predviedli bojovný výkon. Tréner Lipták pristúpil k zmene na brankárskom poste a medzi tri žrde sa postavil Olejár, ktorý predviedol solídny výkon. Nutné je spomenúť, že aj v bránke súperov Králik predviedol dobrý výkon. Domáci mu však skvelou hrou dokázali vsietiť niekoľko gólov a do šatní odchádzali s miernym vedením. Prvé dejstvo skončilo za stavu 15:13.

Po hvizde ohlasujúcom druhý polčas sa Topoľčiansky hádzanári pustili do ťažkého boja a dotiahli sa na domácich. Hra sa presúvala od jednej brány k druhej a dominanciu nezískal ani jeden tím. Po dramatickom zápase teda oba celky odchádzali s jedným bodom za remízu. Na tabuli po záverečnom hvizde svietilo nerozhodné skóre 27:27.

Hráči Sporty Hlohovec majú konečné umiestenie vo svojich rukách. V poslednom kole nadstavby sa predstavia na pôde HC Start Nové Zámky, ktoré naposledy odchádzali z Hlohovca so štyridsiatkou . Duel je naplánovaný na piatok 3. apríla 2015 o 18:30.

zdroj: www.sporta.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM