Erik Bojničan Rôzne

Skúška dospelosti opradená poverami: Hlohoveckí študenti sa vybavili takýmito talizmanmi :) FOTO

Mnoho maturantov tvrdí, že len vedomosti niekedy na dobrý výsledok nestačia. Študenti nám prezradili, aké talizmany pre šťastie si so sebou berú na skúšku dospelosti.

Ilustračný obrázok k článku Skúška dospelosti opradená poverami: Hlohoveckí študenti sa vybavili takýmito talizmanmi :) FOTO
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Pri maturitách je dôležitých veľa vecí. V prvom rade sú to vedomosti, no žiadny študent by sa určite nenahneval, keby mal „šťastnú ruku“ a podarilo by sa mu z množstva otázok vybrať pre nehu tú správnu. Na pomoc v takýchto prípadoch už od nepamäti pomáhajú rôzne talizmany, ktoré majú dopomôcť šťastiu aby si k nám našlo cestu. Vyspovedali sme študentov hlohovského Gymnázia Ivana Kupca a pýtali sme sa ich, čo si na pomoc zobrali k zelenému stolu oni.

Študentka Alica si zo sebou za zelený stôl zobrala malú svietiacu chobotničku. „Chobotnička je mojej mamy, ktorá študuje na vysokej škole a nosí ju na každú skúšku. Na maturity mi ju požičala pre šťastie. Mala som ju aj na písomných, kde mi veľa nepomohla, ale teraz zatiaľ áno,“ prezradila nám maturantka.

Maturantka Laura mala pri skúške dospelosti talizman v podobe štvorlístka na retiazke. Od maminy som ho dostala ako darček. V rádiu počula, že všetci maturanti si nosia na skúšky talizmany, tak som dostala tento krásny štvorlístok,“ prezradila nám o svojom talizmane. „Mám ešte jeden náramok, kam si zbieram korálky. Ten síce nie je talizman, ale dávať dole som si ho nechcela aby mi to predsa len neprinieslo smolu,“ dodala s úsmevom.

Michaela si pre šťastie zobrala ako talizman stužky na ruku. „Na talizmany síce veľmi neverím, ale keď som si vyťahovala otázku, tak to bolo vždy s rukou na ktorej mám stužky a pomohlo to. Dnes som si síce nevybrala otázku, ktorú som chcela, ale vedela som. Talizmany teda zabrali aj dnes,“ hovorí študentka s úsmevom na perách.

„Veľa študentov si zo sebou zobralo rôzne talizmany. Najčastejšie majú spolužiaci rôzne prívesky, štvorlístky, srdiečka a podobne,“ prezradila nám študentka Mária, ktorá si tentokrát talizman nezobrala a spolieha sa na svoje vedomosti. Miriam si za svoj talizman vybrala symbol mladosti v podobe zelenej stužky, ktorú dostala na svojej stužkovej slávnosti.

Čítajte tiež:

Hlohovskí študenti sa postarali o riadny rozruch: Úsmevy, klaksóny, tablá aj zbieranie peňazí :) FOTO a VIDEO

Súťaže o najkrajšie maturitné tablo: Zapojiť sa a rozhodnúť o víťazovi môžete aj vy!

Študenti v Hlohovci sa postarali o tablá od výmyslu sveta: Aha, čo všetko sa dá vidieť vo výkladoch

FOTO: Talizmany hlohovských maturantov :)
4
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM