Erik Bojničan Rôzne Rôzne

Pelotón cyklistov po Hlohovci: Čo sa v našom meste chystá?

V našom meste bude možné vidieť množstvo milovníkov dvoch kolies na svojich bicykloch. Čo sa chystá?

Ilustračný obrázok k článku Pelotón cyklistov po Hlohovci: Čo sa v našom meste chystá?
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Cyklojazdu Hlohovcom, ktorou chcú navnadiť a inšpirovať obyvateľov mesta na zapojenie sa do celonárodnej súťaže Do práce na bicykli, pripravila radnica na stredu 20. apríla. Akcia Cyklojazda po Fraštáku sa začne o 17. hodine na pešej zóne.

Trasu má vytýčenú po uliciach M. R. Štefánika – Jesenského – cez „Novú štvrť“ – do „Petra“ – na Sihoť – Pod Beranom – Michalskú – Podzámsku a späť na M. R. Štefánika, informovala hovorkyňa mesta Zuzana Hrinková Siebenstichová.

Vlani sa do projektu zapojil Hlohovec prvýkrát za účasti 15 tímov a 44 jednotlivcov. Spoločne na bicykloch do práce a späť najazdili 4363 km, čím znížili emisie CO2 v meste o 1099,257 kg. V počte najazdených kilometrov zvíťazil tím s názvom PePeJuPa, ktorý tvorili štyria zamestnanci firmy Saneca Pharmaceuticals, a. s., najazdili spolu 1062 kilometrov. V počte jázd získalo prvé miesto družstvo Bio-strely zo závodu Enviral, a. s. Do práce a z práce išiel tento štvorčlenný tím v máji 2015 celkovo 124-krát.

V kategórii jednotlivcov získal prvenstvo za najväčší počet najazdených kilometrov Pavol Šimonák z tímu PePeJuPa, ktorý odjazdil 430 kilometrov. Na bicykli absolvoval 29 jázd. Najčastejšie do práce na bicykli cestovala Jana Salová z tímu Nikári a Karol Moravčík z tímu Filmárik a Filmuška. Obaja zhodne absolvovali 44 jázd.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM