Erik Bojničan Rôzne

Zaujímavá výzva z radnice: Milovníci dvoch kolies, niečo pre vás!

Dlhé zimné mesiace sú už za nami a čoraz silnejšie sa pomaly, ale isto, začína už aj u nás prejavovať jar. Práve toto obdobie je priam ideálne na osedlanie bicyklov. Hlohovčania majú teraz o dôvod naviac!

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavá výzva z radnice: Milovníci dvoch kolies, niečo pre vás!
Zdroj: Dnes24.sk

Hlohovec sa aj v tomto roku zapája do národnej kampane na podporu cyklodopravy s názvom „Do práce na bicykli“. Tretí ročník celonárodnej súťaže bude prebiehať v mesiaci máj. Registrácia tímov je spustená od 1. apríla. Najneskôr do 26. apríla 2016 sa môžete do súťaže zapojiť aj vy so svojim tímom. V minulom roku sa Hlohovčania nenechali zahanbiť a najazdili spolu tisícky kilometrov.

Hlavným posolstvom tohtoročnej kampane DPNB 2016 je vzájomné rešpektovanie sa tých, ktorí sa po ceste pohybujú najčastejšie – cyklistov a vodičov. Veríme, že hlavnou motiváciou pre zapojenie do súťaže bude predovšetkým dobrý pocit súťažiacich, že šetria svoje zdravie, svoje financie, svoje mesto a životné prostredie.

Do práce na bicykli je súťaž určená pre všetkých obyvateľov slovenských miest. „Pozývame aj vás a všetky firmy, organizácie, občianske združenia a inštitúcie na území nášho mesta, aby sa do tejto aktivity zapojili. Vytvorte minimálne dvoj a maximálne štvročlenné tímy. Tieto budú v máji dochádzať do zamestnania na bicykli a budú si o tom viesť evidenciu na internetovej stránke www.dopracenabicykli.eu v zmysle štatútu súťaže,“ uvádza mesto.

Spolu s mestom Hlohovec sa tento rok do súťaže zapojilo už viac ako 45 slovenských miest. Do utorka 26. 4. 2016 sa môžete prihlásiť aj vy na: http://www.dopracenabicykli.eu/…racia-timov/

Súťaž bude prebiehať od 1. do 31. mája 2016.

Môže vás zaujímať:

Cyklo sezóna v plnom prúde: Pozrite si parádne TIPY, kde to v okolí Hlohovca stojí za to!

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM