Erik Bojničan Rôzne

Nechajte sa inšpirovať hlohoveckými mamičkami: 3 miesta, kam sa vybrať s deťmi v našom meste

Či je teplo, či je zima, na prechádzku s deťmi chodia všetci rodičia. Ak hľadáte miesta, kde si s vašimi ratolesťami oddýchnete, nemusíte chodiť ďaleko. Vybrali sme pre vás 3 miesta, kde trávia hlohovecké rodinky voľné chvíle. Nechajte sa inšpirovať aj vy.

Ilustračný obrázok k článku Nechajte sa inšpirovať hlohoveckými mamičkami: 3 miesta, kam sa vybrať s deťmi v našom meste
Zdroj: TASR

Zámocká záhrada a hrádza

Najobľúbenejšia oddychová zóna v Hlohovci, ktorú majú v obľube všetci, rodičov nevynímajúc. „V Zámockej záhrade sa dá stráviť pekný čas a deti sa tam nenudia. Je tam ihrisko, okolo jazierka môžu deti pozorovať kačičky a aj keď sa tam síce vždy zamočia stojí to za to. V týchto dňoch sú tam krásne sfarebné listy, ktoré sa dajú nazbierať a potom deťom poukazovať, aké stromčeky tam rastú,“ opisuje mamička Jana.

Hrejivé lúče slniečka si ešte stále užíva viacero Hlohovčanov na našej hrádzi pri rieke Váh. Ponúka totižto pobyt v prírode, športové využitie, ale aj možnosť prechádzok, ktoré lákajú aj hlohovecké mamičky. Od jednej strany na druhú je to pekný kúsok, ale na oboch koncoch je prekrásna príroda. Na južnej strane lokalita Pod Šomodou a na severnej peterské bagrovisko.

„Odporučila by som pánsku záhradu, je tak kľud, príroda a deti sa zahrajú, úplne najradšej však ideme s deťmi na peterské bagrovisko kde sa zahrajú so psom,opečieme špekacku a pekne popoludnie za nami,“ hovorí s úsmevom o svojom obľúbenom mieste mamička Mária

Detské ihriská

Detské ihriská sú najnavštevovanejším miestom, kde rodičia s deťmi pravidelne zavítajú. V našom meste sa nachádzajú na viacerých miestach. Ktoré je u hlohoveckých mamičiek to najvychytenejšie?

„Od našej časti mesta všetko je ďaleko čiže ak niekam mam ísť s dvoma deťmi tak jedine keď je muž doma alebo deti majú náladu poslúchať,“ s úsmevom hovorí mamička Mária, ktorá si obľúbila Ihrisko na Podzámskej. „Veľmi obľúbené je ihrisko na Podzámskej, hlavne pre už chodiace deti,“ súhlasí mamička Eva.

Detské centrum

Aj takto sa dá tráviť s deťmi voľný čas. U mamičiek s deťmi sú veľmi obľúbené, pretože poskytujú aktivity pre deti, kým si ony poklebetia o svojich problémoch.

„Detské centrum Zorka ponúka niekoľko aktivít pre mamičky aj detičky ako, podporné skupiny dojčenia, kurz znakovania s bábätkami, hudobnú výchovu alebo cvičenie s bábätkmi,“ opisuje Eva.

Čítajte tiež:

Šatkujúci rodičia zaplavia ulice Hlohovca: Mamičky, pozrite na aký program sa môžete tešiť!

FOTKY ako dôkaz: Do Zámockej záhrady už zavítala jeseň v plnej kráse

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM