Erik Bojničan Správy

Najnovšie info o lávke nad železnicou: Práce sú ukončené, už onedlho nastane koniec obchádzkam

Lávka nad železnicou je dlhodobo uzavretá a Hlohovčania, ktorí ju využívali, musia chodiť obchádzkou. Najnovšie informácie z radnice preto mnohých potešia.

Ilustračný obrázok k článku Najnovšie info o lávke nad železnicou: Práce sú ukončené, už onedlho nastane koniec obchádzkam
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Lávka pre peších nad železnicou spájajúca Bernolákovú ulicu s Mierovou ulicou neslúži svojmu účelu kvôli nevyhovujúcemu technickému stavu od júla minulého roku. Poslanci mestského parlamentu schválili jej odkúpenie od spoločnosti, ktorá lávku vlastní, ešte v septembri 2015.

Ako podmienku si však poslanci dali, že spoločnosť vlastniaca lávku zabezpečí jej rekonštrukciu na vlastné náklady v súlade so schválenou projektovou dokumentáciou. „Kúpna zmluva bude uzatvorená po predložení platného kolaudačného rozhodnutia,“ stojí v materiáli schválenom poslancami. Obyvatelia nášho mesta, ktorí lávku zvykli využívať na skrátenie cesty zaiste uvítajú najnovšie informácie ohľadom jej dokončenia.

Ako uviedla referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy Zuzana Hrinková Siebenstichová, práce na lávke sú ukončené a najneskôr 2. júna 2016 by malo byť vydané kolaudačné rozhodnutie. Podľa radnice ju budú môcť Hlohovčania v najbližších dňoch po tomto dátume opäť začať využívať.

Môže vás zaujímať:

Ak pôjdete okolo, treba rátať s rozkopávkou: Čiastočná uzávierka na ulici v Hlohovci potrvá až do konca mája

Kuriózny prípad v Hlohovci: V akcii kone, strážcovia poriadku aj žena mestského policajta

Jedinečná akcia neobíde ani naše mesto: Čo sa chystá v Hlohovci počas Noci múzeí?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM