Erik Bojničan Hádzaná

Boj o Československý pohár: Naši hádzanári získali striebro, FOTO

Generálka pred novou extraligovou sezónou v podobe prestížneho Československého pohára je za nami. Našim sa podarilo obhájiť striebro z minulého roku.

Ilustračný obrázok k článku Boj o Československý pohár: Naši hádzanári získali striebro, FOTO
4
Galéria
Zdroj: TASR

Extraligisti zo Sporty Hlohovec majú za sebou prestížny Československý pohár, do ktorého sa kvalifikovali dva najlepšie tímy z Českej republiky a zo Slovenska. Naši si miestenku vybojovali ako úradujúci vicemajster.

Hneď v úvode turnaja čakal našich ťažký súper v podobe českého majstra Talent M.A.T. Plzeň. Naši však napriek zmenám v kádri ukázali svoju silu a podarilo sa im Plzeň zdolať v pomere 32:29 (15:14). Po tom, čo sa podarilo v druhom semifinále zvíťaziť Tatranu Prešov, bolo jasné, že sa zopakuje minuloročné finále.

Prečítajte si: Sportu Hlohovec čaká európske ťaženie: Toto sú možní súperi našich

Pre smolu Hlohovčanov sa však opakoval aj minuloročný priebeh finále. Našim sa síce podarilo odohrať vyrovnaný druhý polčas s Prešovčanmi, no tí si už v prvom dejstve dokázali vytvoriť dostatočný náskok, ktorý udržali. Zápas sa skončil v pomere 33:22 (22:10). Hlohovec tak vybojoval druhý krát po sebe striebro a ukázal, že kvalitatívne je na vysokej úrovni. Tretie miesto obsadili hráči českej Plzne, ktorí v súboji o konečné umiestnenie zdolali HC Dukla Praha 35:16.

Prečítajte si: Sporta Hlohovec zbrojí na novú sezónu: Klub posilnia dvaja legionári!

Naši majú za sebou posledný turnaj pred štartom extraligy, ktorá je na programe už počas prvého septembrového víkendu, kedy Hlohovčania privítajú na domácej palubovke tím HC Štart Nové Zámky.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM