Erik Bojničan Kultúra

Zrelaxujte počas voľna: Čo odporúčame zažiť cez víkend v Hlohovci a okolí

Je tu ďalší víkend a je najvyšší čas sa rozhodnúť, ako ho strávite. Prinášame vám prehľad podujatí v Hlohovci a okolí, ktoré odporúčame zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Zrelaxujte počas voľna: Čo odporúčame zažiť cez víkend v Hlohovci a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

Deň kvetov

Sobota 13. máj od 8:00 do 14.00 hod., Nám. sv. Michala

Námestie svätého Michala v Hlohovci sa už po osemnásty krát zaplní stánkami, v ktorých bude možné obdivovať známe i netradičné kvety, dreviny a doplnky záhrad a mnoho iného. Tradičný Deň kvetov prinesie do Hlohovca aj kultúrny program.

Cyklistické preteky

Sobota 13. máj od 10:30, Posádka – Borody

Na pretekoch Beregy – Borody si na svoje prídu všetci milovníci dvoch kolies, aj tí, ktorí majú radi prírodu okolia rieky Váh. Po absolvovaní približne 6 kilometrovej trate a vyhlásení víťazov je na programe historická prednáška o osídlení a hradoch na Beregoch, o ktorú sa postarajú ľudia z Vlastivedného múzea v Hlohovci. Nebude chýbať guláš a dobrá nálada.

Deň hasičov

Sobota 13. máj od 14:30, Futbalové ihrisko Madunice

V obci Madunice sa pri príležitosti sviatku svätého Floriána bude konať Hasičský deň. Na návštevníkov čaká prezentácia techniky zo štyroch dobrovoľných hasičských zborov aj od profesionálnych hasičov ako aj na dve dynamické ukážky z práce hasičov. Na svoje si prídu aj najmenší návštevníci. Okrem sladkých maškŕt sa môžu tešiť na rôzne súťaže, obľúbené maľovanie na tvár, skácací hrad a hlavné lákadlo – penovú šou.

Kino: Detské predstavenie

Sobota 13. máj o 17:00, Kino Úsmev Hlohovec

Detské predstavenie Alvin a Chipmunkovia: Čiperná jazda poteší najmenších. Šikovné veveričky sú späť! A ako vždy sú nabité energiou, pesničkami a bláznivými nápadmi. Ich nový príbeh, ktorý začne veľkým nedorozumením si môžete prísť pozrieť do hlohovského kina Úsmev.

Výstava

Sob. – Ned. 13:00 – 18:00 hod., Vlastivedné múzeum v Hlohovci

Názov aktuálnej výstavy v múzeu v Hlohovci znie Esther Shilo – Vystrihované z papiera. Izraelská umelkyňa so slovenskými koreňmi predstavuje starú židovskú výtvarnú techniku, pri ktorej šikovné ruky a nožnice menia obyčajný papier na obdivuhodné diela.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM