Klaudia Goncalves Rôzne Správy

Zoznámte sa so svetom zdravotne postihnutých: Zavítajte na Deň bez bariér

Mesto Hlohovec pozýva na 1. ročník podujatia Deň bez bariér, ktorý bude oslavou Medzinárodného dňa osôb so zdravotným postihnutím.

Ilustračný obrázok k článku Zoznámte sa so svetom zdravotne postihnutých: Zavítajte na Deň bez bariér
Zdroj: pixabay

“Myšlienkou podujatia Deň bez bariér je upozorniť na problémy ľudí so zdravotným postihnutím, pochopiť ich, podporiť ich práva a vytvoriť dôstojné a dobré podmienky pre žitie,” informovalo Mesto Hlohovec na stránke podujatia.

Deň bez bariér sa uskutoční v sobotu, 1. decembra 2018 od 10:00 do 14:00 hod. v Športovej hale na Zábraní.

Počas celého dňa bude pripravený zaujímavý program, sprievodné podujatia a predstavia sa organizácie, ktorým je téma zdravotného postihnutia blízka.

Súčasťou hlavného programu bude vystúpenie žiakov ZUŠ, nevidiace dvojičky Kušnírakové, DSS Pastuchov, Deti zo Spojenej školy, Metro klub, Brušné tance s Julie Vido a Mažoretky Sašetky.

O sprievodný program sa postarajú rôzni handmade umelci, študentky zo SOŠ Nerudova predvedú denné líčenie pre ženy, stretnúť sa budete môcť aj s tanečníčkou Dagmar Svátekovou, predstaví sa vám fenomenálny psík Maiki, pripravený bude fotokútik, mini kurz posunkovej reči, ukážky schodolezu, tvorivé dielničky pre deti, ukážka paraolympijského športu BOCCIA, detská diskotéka, arteterapia s A. Geseovou a psovodi záchranári.

Počas trvania akcie bude bezplatne poskytované špecializované poradenstvo v oblasti zdravotného znevýhodnenia, poradenstvo fyzioterapeuta, domáce tiesňové volanie v praxi a predstavené budú pomôcky pre osoby so zdravotným znevýhodnenín.

Vstup na podujatie je zdarma.

Foto: ilustračné

Zdroj: Mesto Hlohovec
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM