Erik Bojničan Rôzne

Zoznámte sa so psíkom, ktorý získal titul Fraštacký sympaťák: Jeho príbeh vás dojme

Do Hlohovca si to namierili psíky od výmyslu sveta. Iba jeden z nich však získal titul Fraštacký sympaťák. Stala sa ním fenka Aisha. Toto je jej príbeh.

Ilustračný obrázok k článku Zoznámte sa so psíkom, ktorý získal titul Fraštacký sympaťák: Jeho príbeh vás dojme
Zdroj: Marek Lackovič Efraphoto

Amfiteáter v Zámockej záhrade sa na jeden deň zmenil na raj psíkov a ich majiteľov. Pod záštitou Slovenskej aliancie ochrancov zvierat sa tam totiž konala zaujímavá akcia pri príležitosti Medzinárodného dňa zvierat – výstava psov s názvom Fraštacký sympaťák.

Všakovakí psíkovia

Už od ranných hodín bol v Zámockej záhrade vidieť čulý ruch. Zasúťažiť si, stretnúť sa s novými ľuďmi, ale predovšetkým zažiť príjemný deň tam prišlo množstvo ľudí z Hlohovca aj z blízkeho či ďalekého okolia. Ako nám prezradila organizátorka podujatia Zuzana Boldišová, zaregistrovalo sa 64 psov, ktoré súťažili v kategóriach malý, stredný a veľký pes. Súťažilo sa však aj v šikovnosti a kreativite. Taktiež boli vyhlásení najkrajší pes, fenka a celkový víťaz. Ten si odniesol titul Fraštacký sympaťák.

Prečítajte si: Zavíta k nám discgolfová elita: Hlohovec bude hostiť majstrovstvá Slovenska

Návštevníci podujatia mohli vidieť najrôznejších psíkov – od čistokrvných plemien po orieškov, od maličkých čiváv po obrovských vlkodávov, od najmladších šteniatok až po veteránov… Jedno ich však všetkých spájalo a to nefalšovaná radosť, ktorá z nich priam sršala.

Psíkovia aj ich majitelia si deň užívali
Psíkovia aj ich majitelia si deň užívali / Zdroj: Marek Lackovič Efraphoto

Psík, ktorý sa stal víťazom

Súťaženie bolo pre mnohých zúčastnených len vedľajšie a hlavný bol príjemne strávený deň. Porota mala napriek tomu neľahkú úlohu. Z veľkého množstva vysmiatych psíkov vybrať toho, ktorý sa stane celkovým Fraštackým sympaťákom. Víťazom, alebo presnejšie víťazkou sa stala fenka Aisha, ktorej majiteľka rozpovedala jej príbeh:

„Venčila som fenu mojej známej a tá mi, asi ako vďaku za to, porodila Aishu. Bola som pri pôrode a narodila sa ako prvá. Vtedy som ešte netušila, že to bude psík môjho života. Súrodenci sa rozobrali a ona zostala. Našťastie. Odvtedy sa odo mňa nepohla. Nemusela som ju vychovávať či cvičiť. Mala to v sebe. Miluje aj v tomto veku behať po lúkách a hľadať myšičky, loviť vo vode a snažiť sa chytať rybičky. V lese ju zaujímajú stromy a veveričky a jasné, že nemusí mačičky. Žiadnemu zvieratku ale nikdy neublížila. Je to len jej hobby. Na výstavy chodíme od malička. Kedysi aj s jej mamou. Veľmi často sme boli úspešné. Dnes ma umiestnenia na prvých miestach dojímajú k slzám… Aisha má 13 rokov a skoro vždy je najstarším psíkom výstavy. Snáď ešte dlho,“ dojímavo porozprávala majiteľka Aishy ich spoločný silný príbeh.

Víťazka Fraštackého sympaťáka Aisha so svojou majiteĺkou
Víťazka Fraštackého sympaťáka Aisha so svojou majiteĺkou / Zdroj: Marek Lackovič Efraphoto

Prečítajte si: V OBRAZOCH: Leopoldov zažil veľkolepú slávnosť pomenovania brán a bášt

Zbierka úspešná

Charitatívny rozmer podujatia taktiež mnohých ľudí oslovil. Podľa slov Z. Boldišovej sa pre psie útulky vyzbieralo 276 eur a veľké množstvo plachiet, diek, uterákov, granúl, konzerv, piskot, cestovín a iných potrebných vecí pre psíkov. Aj niektorí z 24 víťazov či umiestnených na stupňoch víťazov v rôznych kategóriách sa vzdali svojej jedlej výhry v prospech útulkov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

FOTKY z akcie Fraštacký sympaťák: Do Hlohovca si to namierili všakovaké psíky
15
Galéria
Zdroj: Marek Lackovič Efraphoto
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM