BTW Rôzne

Zomrel Jozef Urminský, významný Hlohovčan

Dnes sme sa s ním naposledy rozlúčili na mestskom cintoríne v Hlohovci.

Ilustračný obrázok k článku Zomrel Jozef Urminský, významný Hlohovčan
Foto: Peter Bestvina / Zdroj: Mesto Hlohovec

Hlohovec prišiel o vzácneho človeka. Rodina, priatelia, ale aj celý Hlohovec sa dnes navždy rozlúčili s človekom, ktorý bol významnou osobnosťou spoločenského, kultúrneho a športového života v našom meste.

Jozef Urminský zomrel vo veku nedožitých 81 rokov v pondelok 9. marca 2020. Túto smutnú správu prinieslo mesto Hlohovec.

Príbeh Jozefa Urminského

Jeho život bo úzko spojený s dianím v Hlohovci a stal sa jeho neoddeliteľnou súčasťou.

„Základné a stredné vzdelanie získal v Hlohovci. Je jedným z prvých zamestnancov bývalej Drôtovne, dnes Bekaertu. V roku 1965 sa stal vedúcim učňovského strediska Drôtovne, ktoré pomohol vybudovať a ktoré bolo pod jeho vedením 15 rokov najlepším učňovským strediskom v rezorte. Počas mnohoročného pôsobenia v školstve získal významné celoštátne ocenenia.“, spomína mesto a hovorí aj o jeho pôsobení v športe:

„Bol vedúcim oddielu vodnej turistiky pri TJ Drôtovňa v Hlohovci, jedným zo spoluorganizátorov medzinárodných splavov po Dunaji, splavov priateľstva na rieke Váh a ďalších. Viackrát bol v organizačnom tíme medzinárodných majstrovstiev Československa v stolnom tenise, medzinárodných pretekov v športovej chôdzi, modernej gymnastike a iných.“

„Bol jedným zo zakladajúcich členov občianskeho združenia EX LIBRIS AD PERSONAM HLOHOVEC a zároveň podpredsedom pre sekciu História a osobnosti Hlohovca. V roku 2014 bol ocenený ako významná osobnosť mesta Hlohovec.“, pripomenulo mesto a pozostalým vyjadrilo úprimnú sústrasť.

Posledná rozlúčka s Jozefom Urminským st. sa uskutočnila v stredu 11. marca na mestskom cintoríne v Hlohovci.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM