Klaudia Goncalves Správy

Známa farmafirma pripravuje odstávku: Hlohovčanov môže potrápiť zápach

Spoločnosť Saneca Pharmaceuticals so sídlom na Nitrianskej ulici v Hlohovci spustí koncom júla takmer trojtýždňovú odstávku. Tá môže mať za následok zvýšenú tvorbu zápachu v okolí.

Ilustračný obrázok k článku Známa farmafirma pripravuje odstávku: Hlohovčanov môže potrápiť zápach
Zdroj: Dnes24.sk

Spoločnosť Saneca Pharmaceuticals, a.s., bude mať od 27. 7. do 14. 8. 2018 plánovanú odstávku všetkých farmaceutických a niektorých API výrob, energetických zariadení a rozvodov, v rámci ktorej budú vykonávané preventívne opravy a údržba zariadení, strojov a technologických celkov. Informovalo o tom mesto Hlohovec.

„V súvislosti s odstávkou výroby bude vykonávaná aj nevyhnutná údržba a čistenie prečerpávacích jímok a nádrží, ktoré sú súčasťou systému kanalizácie a čistenia odpadových vôd, vrátane likvidácie zachytených nečistôt a kalov,“ informuje mesto Hlohovec na svojom webe.

Pri tejto činnosti, dochádza k mierne zvýšenej tvorbe zápachu v okolí prečerpávacej stanice odpadných vôd, nie je to však dôvod k znepokojeniu – nehrozí žiadna enviromentálna zá­ťaž.

“Zapáchajúce látky, ktoré sa pri uvedených činnostiach uvoľnia do ovzdušia nemajú negatívny význam na zdravie obyvateľov mesta Hlohovec,” informuje radnica mesta Hlohovec.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM