Erik Bojničan Správy

Zmeny na dvoch základných školách v Hlohovci: Zoznámte sa s ich novými riaditeľkami

Dve základné školy v Hlohovci sa dozvedeli mená ich nových riaditeliek. Kto sa nimi stal? Zoznámte sa s nimi aj vy.

Ilustračný obrázok k článku Zmeny na dvoch základných školách v Hlohovci: Zoznámte sa s ich novými riaditeľkami
Zdroj: TASR

Rady škôl pri ZŠ Vilka Šuleka v mestskej časti Šulekovo a pri ZŠ na Koperníkovej ulici rozhodli o tom, kto tieto školy povedie najbližších päť rokov. Mená nových riaditeliek znejú Alena Jurdová a Denisa Králičová.

Dlhoročná zamestnankyňa

Jedinou kandidátkou vo výberovom konaní na riaditeľku Základnej školy Vilka Šuleka bola podľa informácií z radnice Alena Jurdová, ktorá doteraz pôsobila ako zástupkyňa riaditeľky školy a po jej odvolaní bola niekoľko mesiacov poverená aj riadením školy.

A. Jurdová pôsobí podľa mesta v školstve od roku 1992, učiť začala hneď po ukončení vysokoškolského štúdia na Pedagogickej fakulte Univerzity Komenského a na Základnej škole Vilka Šuleka je zamestnaná od roku 1999. „Cieľom novej riaditeľky školy je najmä zvyšovať kvalitu výchovy a vzdelávania a zlepšiť spoluprácu a komunikáciu s materskou školou,“ povedala referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy Zuzana Hrinková Siebenstichová, podľa ktorej škola pod vedením A. Jurdovej chce spolupracovať s miestnymi organizáciami, viac sa venovať spájaniu komunít a otvoriť sa aj verejnosti aktivitami i ponukou priestorov.

Zmena aj na Koperníkovej

Základnú školu Koperníkova povedie Denisa Králičová, ktorá je podľa hlohoveckej radnice od roku 2014 riaditeľkou ZŠ Veľké Kostoľany.

„Predtým bola zástupkyňou riaditeľa školy v Dolných Zeleniciach. Počas svojej 20-ročnej pedagogickej kariéry si priebežne dopĺňa vzdelanie. V roku 2015 získala osvedčenie o druhej atestácii. Zámerom D. Králičovej v pozícii riaditeľky školy je zvýšiť kvalitu obsahu vzdelávania a zlepšiť úroveň dosahovaných výsledkov žiakov,“ uviedla ďalej Hrinková Siebenstichová, s tým, že jej cieľmi sú tiež trvalá ekonomická udržateľnosť a celková modernizácia školy.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM