Zuzana Jakubičková Správy

Zima skúša vodičov: Na časti diaľnice z Hlohovca je kašovitý sneh

V utorok pokryl celé západné Slovensko sneh. Kvôli otepleniu sa však začal meniť na kašovitú hmotu, ktorá spôsobuje problémy najmä vodičom. Vážnejšie dopravné nehody zatiaľ neboli evidované.

Ilustračný obrázok k článku Zima skúša vodičov: Na časti diaľnice z Hlohovca je kašovitý sneh
Foto: Zuzana Jakubičková

Na úseku D1 Hlohovec – Horná Streda je povrch vozoviek pokrytý vrstvou kašovitého snehu hrúbky do dvoch centimetrov. Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty sú podľa cestárov zjazdné, povrch vozoviek je prevažne mokrý.

„Všetky cesty v Trnavskom kraji sú zjazdné, nachádza sa na nich vrstva kašovitého snehu do dvoch centimetrov. Cesty sú posypané, sneh sa postupne topí“ informoval o tom Miroslav Hájiček zo Správy a údržby ciest Trnavského samosprávneho kra­ja.

Cestári podľa neho ešte odhŕňajú kašovitý sneh z ciest, kde sú vyššie vrstvy. Cestári ani policajti neevidujú žiadne vážnejšie dopravné nehody.

Správa a údržba ciest Trnavského samosprávneho kraja sa stará o 1600 kilometrov ciest II. a III. triedy vo vlastníctve kraja. Okrem toho zabezpečuje na základe zmluvy so Slovenskou správou ciest údržbu 270 kilometrov ciest I. triedy.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM