Rastislav Búgel Rôzne

Zentiva prehodnocuje strategické podnikateľské alternatívy

Zentiva (spoločnosť skupiny Sanofi) dnes oznámila, že prehodnocuje strategické alternatívy pre výrobný závod v Hlohovci.

TASR o tom informoval riaditeľ komunikácie spoločnosti Libor Kytýr.
„Spoločnosť Sanofi získala výrobný závod v Hlohovci v marci 2009 ako súčasť svojej akvizície Zentivy. Hlohovecký závod zabezpečuje výrobu účinných látok (Active Pharmaceutical Ingredient – API), medziproduktových liekových formulácií, výrobu dávkových foriem a primárne a sekundárne balenie tuhých, kvapalných a polotuhých liekov,“ vysvetlil riaditeľ s tým, že Zentiva sa zaväzuje, že tento prieskum potenciálnych možností uskutoční čo najrýchlejšie. Nie je však možné zaručiť, že sa akákoľvek konkrétna alternatíva aj zrealizuje, alebo že dôjde k akejkoľvek transakcii, alebo že k nej dôjde za určitých podmienok.
Podľa Kytýra Zentiva neplánuje zverejňovať žiadne ďalšie informácie o stave prieskumu alternatív, až kým sa nezačne pracovať na definitívnej dohode alebo ak tento proces nebude ukončený iným spôsobom.
Zentiva, spoločnosť skupiny Sanofi, je popredný dodávateľ moderných, vysokokvalitných a dostupných liečiv v strednej a východnej Európe. Centrála sídli v Prahe.
Sanofi, vedúca svetová farmaceutická spoločnosť, skúma, vyvíja a prináša terapeutické riešenia so zameraním na potreby pacientov. Silné stránky spoločnosti v oblasti poskytovania zdravotnej starostlivosti sú založené na siedmich platformách rastu: liečba diabetu, humánne vakcíny, inovatívne lieky, zriedkavé ochorenia, zdravotná starostlivosť o spotrebiteľa, nové perspektívne trhy a zdravie zvierat.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM