Erik Bojničan Rôzne

Zaujímavá príležitosť: V Hlohovci a okolí odhalia parky a záhrady svoje tajomstvá

Možno do nich chodíme často, no takáto príležitosť sa len tak nenaskytne. Výnimočné záhrady v Hlohovci a okolí návštevníkom odhalia svoje tajomstvá.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavá príležitosť: V Hlohovci a okolí odhalia parky a záhrady svoje tajomstvá
10
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Rôzne parky a záhrady sú v horúcich dňoch vyhľadávaným miestom odpočinku. Mnohé z nich ukrývajú rôzne vzácnosti, príbehy či tajomstvá, o ktorých sa bežne návštevník len ťažko dozvie. Blížiace sa podujatie preto ponúka zaujímavú príležitosť, ako do nich nahliadnuť z celkom iného uhla pohľadu.

Víkend otvorených parkov a záhrad sa blíži. Uskutoční sa už v sobotu 10. a nedeľu 11. júna. Jeho cieľom, ako uvádzajú organizátori, je prezentovať, vyzdvihovať a osláviť hodnoty parkov a záhrad Slovenska. Víkend otvorených parkov a záhrad je celoslovenské podujatie, do ktorého sa zapája aj množstvo parkov a záhrad z územia celého Slovenska. Výnimkou nie je ani Hlohovec či okolité mestá.

Zámocká záhrada inak

Počas Víkendu otvorených parkov a záhrad budete mať možnosť, čo to sa dozvedieť o vzácnostiach Zámockej záhrady v Hlohovci, ktorá sa v ostatnom čase stala obecným chráneným územím.

Komentované prehliadky po poznávacom okruhu poodhalia zaujímavosti o histórii, faune a flóre hlohoveckého zámockého parku. Začiatok prehliadok je o 10:00 a 15:00 pri tabuli číslo jedna. Poznávací okruh prevedie návštevníkov od vstupu do zámockého parku, dolnej brány, popri jazierku k umelej jaskyni – grotte, odkiaľ pokračuje k budove zámku a ďalej nad francúzskymi terasami k západnej časti empírového divadla. Trasa okruhu je približne 2,6 km.

V Hlohovci sa navyše môžeme tešiť aj na sprievodnú akciu. Od 15:00 bude v tento deň vstup na vyhliadku veže Kostola svätého Michala na námestí zadarmo.

Začiatok Zámockého poznávacieho okruhu
Začiatok Zámockého poznávacieho okruhu / Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Aj v okolí

Zavítať môžete aj do okolitých miest. Program pre verejnosť bude v Botanickej záhrade v našom krajskom meste Trnave. V nedeľu 11.6.2017 od 13:00 do 19:00 hod. sa tu uskutočnia prednášky o Botanickej záhrade, eorkshopy, diskusie a chill-out.

Rodinná nedeľa v Múzejnej záhrade sa bude konať v záhrade Fándlyho fary v Seredi 11. júna od 14:00 – 18:00 hod. Od 14:00 do 15:00 a od 17:00 do 18:00 hod sa chystá prehliadka historických artefaktov a vidieť budete môcť pamiatky zaniknutého kostola, lapidária s odborným výkladom. Od 15:00 do 17:00 hod. je v pláne fotografovanie v záhrade pre rodiny a tvorivá dielňa.

OBRAZOM: Zámocká záhrada v Hlohovci
10
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM