Erik Bojničan Samospráva

Zaujímavá možnosť pre Hlohovčanov: Môžete rozhodnúť na čo poputujú vaše peniaze!

Mesto Hlohovec začína s prípravou budúcoročného rozpočtu. Rozhodnúť o tom, na čo sa použijú dane od obyvatelov, môžu aj samotní ľudía.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavá možnosť pre Hlohovčanov: Môžete rozhodnúť na čo poputujú vaše peniaze!
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Ako informovala referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy mesta Hlohovec Zuzana Hrinková Siebenstichová, Hlohovčania môžu prostredníctvom portálu ideasity.sk a participatívneho rozpočtu rozhodnúť o tom, na čo sa použijú peniaze z ich daní.

Prečítajte si: Veľký prehľad pre rodičov: Príspevky v školách a školských zariadeniach v Hlohovci

Projekt IdeaSiTy – Nápady pre mesto, ktorý mesto Hlohovec spustilo v septembri 2015, dáva podľa radnice obyvateľom príležitosť prispieť svojimi námetmi na zlepšenie v jednotlivých oblastiach života v meste. O nápadoch rozhoduje rovnako verejnosť – hlasovaním. Najlepšie hodnotené nápady s reálnym odhadom nákladov na realizáciu budú podľa Hrinkovej Siebenstichovej zaradené do rozpočtu mesta.

Prečítajte si: Chystajú sa zmeny: Centrum Šulekova má dostať novú podobu!

Druhý spôsob je participatívny rozpočet, ktorého základným poslaním podľa mesta je vytvoriť prostredie pre čo najväčšiu a najkvalitnejšiu možnú občiansku angažovanosť a spoluúčasť pri spravovaní vecí verejných. Princípy maximálnej transparentnosti, prístupnosti a zrozumiteľnosti sú podľa referentky pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy jeho základným predpokladom. Na návrhy do projektu IdeaSiTy čaká mesto do 30. septembra 2016.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM