Klaudia Goncalves Rôzne Správy

Zámok Hlohovec otvorený: Zrekonštruovanú dominantu mesta navštívili tisíce ľudí

Otvárací víkend na zrekonštruovanom hlohoveckom zámku prilákal tisícky zvedavých návštevníkov. Záujem bol nielen o obnovené priestory, lákadlom bola aj virtuálna realita či umelecká výstava.

Ilustračný obrázok k článku Zámok Hlohovec otvorený: Zrekonštruovanú dominantu mesta navštívili tisíce ľudí
17
Galéria
Foto: Klaudia Goncalves / Zdroj: hlohovec.dnes24.sk

Ani dlhý rad pred vstupom do horných poschodí zámku neodradil návštevníkov počas víkendu 3. a 4. novembra v tom, aby si prišli prehliadnuť novootvorené zrekonštruované priestory. Zámok bol prvýkrát sprístupnený verejnosti po takmer štvorročnom období rekonštrukcie.

Lákadlom pre Hlohovčanov a ľudí z okolia boli nielen interiéry, v ktorých prebývala šľachta, zaujala aj čierna kuchyňa na prízemí, ktorá bola jednou z miestností, kde sa konala výstava papierových kreácií výtvarníčky Radky Hrabovskej.

Nový luster a impozantný oltár mohli návštevníci obdivovať v kaplnke so vstupom z nádvoria, sprístupnená bola aj klenbová pivnica. Miestnosti, ktoré na ďalšiu obnovu ešte len čakajú boli zase hosťom sprístupnené pomocou virtuálnej reality, kde sa použitím aplikácie vytvorenej špeciálne za týmto účelom mohli preniesť do doby dávno minulej a vidieť namiesto holých stien interiér tak, ako ho mali zariadený obyvatelia zámku.

Počas dvoch otváracích dní prešlo hlohovským zámkom tisíce návštevníkov, len v sobotu to bolo odhadom takmer 4000 ľudí.

Zámok Hlohovec otvorený: Zrekonštruovanú dominantu mesta navštívili tisíce ľudí
17
Galéria
Foto: Klaudia Goncalves / Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM