Erik Bojničan Iné športy

Zámocká záhrada hostila Hlohovec Open 2015: Disc golfový turnaj pútal pozornosť zvedavcov

Naša zámocká záhrada sa zmenila na dejisko turnaja v najobľúbenejšom športe s lietajúcim tanierom. Disc golfisti sa stretli na Hlohovec Open 2015.

Ilustračný obrázok k článku Zámocká záhrada hostila Hlohovec Open 2015: Disc golfový turnaj pútal pozornosť zvedavcov
Zdroj: Dnes24.sk

Turnaja v najpopulárnejšom športe s lietajúcim tanierom – Disc golfe sa zúčastnilo spolu 27 hráčov z toho boli 4 zástupkyne nežného pohlavia.

Počasie sa počas turnaja umúdrilo

Organizátor, Hlohovčan Martin Chalány je s priebehom turnaja spokojný, aj napriek tomu, že počasie vonkajším športom nebolo príliš naklonené. „Bohužiaľ viacero hráčov nám odohnalo sychravé počasie, ktoré panovalo hlavne deň pred turnajom a aj ráno pred samotným štartom. Som veľmi rád, že už počas prvého kola sa počasie umúdrilo a tak si mohli hráči užívať jednotlivé jamky bez hrozby dažďa,“ prezradil Chalány.

Počas dňa čakali na hráčov tri kolá po 15 jamiek. Hlavne ranná porcia dvoch kôl po sebe bez prestávky sa ukázala ako extrémne náročná a preverila aj ostrielaných hráčov. Po obednej prestávke sa pokračovalo posledným kolom.

„Prestávka vliala živú vodu do skoro všetkých hráčov, čo sa prejavilo na viacerých zlepšených výkonoch. Osobne som si výsledok z druhého kola zlepšil o 11 hodov,“ popísal priebeh Chalány.

Po odohraní spoločných kôl nasledovalo vyhodnotenie priebežných výsledkov. Z nich sa vykryštalizovala finálna šestica mužov, ktorí postúpili do finále. V ženskej kategórii postupovali všetky účastníčky do finále.

Finále bolo napínavé

Finále bolo napínavé hlavne v kategórii OPEN (muži) o víťazovi sa muselo rozhodovať až na dodatočnej jamke, kde sa najlepšie darilo Kryštofovi Novákovi. O druhé miesto sa musel následne konať rozstrel. Bližšie k vytýčenému cieľu sa jedným hodom podarilo dostať Richardovi Kollárovi. Bronzová medaila zostala pre Lukáša Grožaja.

V ženskej kategórii sa súťažiace umiestnili v presne rovnakom poradí ako vstupovali do finále. Prvé miesto obsadila slovenská ženská jednotka Katka Boďová. Striebornú priečku obsadila Soňa Švecová a bronzová medaila skončila na krku Kristíny Jarošovej. Nepopulárna zemiaková medaila sa tentokrát ušla Denise Hanečkovej.

„Veľmi ma potešilo, že disc golf vyvolával v okoloidúcich Hlohovčanoch zvedavosť a záujem. Počas celého dňa sme odpovedali a vysvetľovali mnohým občanom čo je to za šport a ako sa hrá,“ vyjadril sa Chalány.

Do budúcna je plán spraviť v Hlohovci stále ihrisko

Chalány dúfa, že sa podarí dotiahnuť do zdarného konca vybudovanie permanentného ihriska v priestoroch Zámockej záhrady, ktoré by bolo voľné dostupné. „Myslím si, že by sme aj touto formou mohli zatraktívniť jej priestory a tak pritiahnuť domácich aj cezpoľných návštevníkov do týchto krásnych priestorov,“ dodáva na záver Chalány, podľa ktorého partneri turnaja z prodiscgolf.cz sa vyjadrili, že Hlohovec má jeden z najkrajších parkov, v ktorých mali možnosť usporiadať turnaj.

Mohlo by vás zaujímať:

Netradičné športy v Hlohovci: Airsofťáci tu bojujú už 6 rokov, čím sa šport líši od paintballu?

Netradičné športy v Hlohovci: Ultimate frisbee, férová hra ktorá nepotrebuje rozhodcu

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM