Erik Bojničan Rôzne

Zaľúbenci v Hlohovci: Ako je to so sobášmi v piatkom 13-teho a ktorý mesiac je najobľúbenejší?

Piatok trinásteho v mnohých evokuje nešťastie, je teda bežné, že sa ľudia v tento deň vyhýbajú ťažkým rozhodnutiam. Ako je to v Hlohovci napríklad s takými svadbami?

Ilustračný obrázok k článku Zaľúbenci v Hlohovci: Ako je to so sobášmi v piatkom 13-teho a ktorý mesiac je najobľúbenejší?
Zdroj: TASR

Čierna mačka cez cestu či rozbitie zrkadla evokuje v mnohých ľuďoch obavy spojené s poverčivosťou. S tou je spojený aj piatok trinásteho, o ktorom sa zvykne hovoriť, že je dňom nešťastným. Podľa všetkého však nie všetky páry v Hlohovci s touto poverou súhlasia, keďže sa rozhodli pre svoj veľký deň zvoliť si práve tento dátum. Ako je to s civilnými svadbami v našom meste?

Len tri páry

Za ostatných sedem rokov však piatok trinásteho zvíťazil podľa informácií z radnice len u troch párov. Navyše ani v minulom roku, napriek tomu, že sme mali hneď tri takého piatky sa nenašiel pár, ktorý by si vtedy chcel povedať svoje áno.

Podobne je to aj v piatok trinásteho, ktorý pripadá na máj tohto roku. Ani tentoraz sa medzi Hlohovčanmi nenašli snúbenci, ktorí by chceli spečatiť svoju lásku v daný deň.

Máj lásky čas?

Napriek tomu, že máj sa zvykne označovať za lásky čas, sobášom v našom meste nedominuje. U zaľúbencov je podľa informácií z mestského úradu jasný víťaz september a za ním nasledujú október a august.

Rovnako ako máj sa s láskou spája aj Valentín. 14. február však u Hlohovčanov v kurze veľmi nie je. Od roku 2009 by vám na zrátanie párov, ktoré sa rozhodli pre tento deň stačili prsty na dvoch rukách… Ako to bolo u vás s výberom dátumu pre váš veľký deň? Podeľte sa s našimi čitateľmi a napíšte nám o ňom na známy mail hlohovec@global24.sk alebo na náš facebook.

Môže vás zaujímať:

Netradičné svadobné miesta: Pozrite, kde všade sa Hlohovčania rozhodli spečatiť svoju lásku

Májová romantika v Hlohovci: 5 miest ako stvorených pre zaľúbencov, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM