Zuzana Jakubičková Samospráva

Zákaz popíjania v meste po novom: Kde si s alkoholom koledujete o problém?

Mesto Hlohovec spresnilo v novoprijatom všeobecne záväznom nariadení lokality, v ktorých bude zakázané požívať alkohol. Zákaz sa týka hlavne námestí, priestorov okolo škôl, pohrebísk a nástupíšť.

Ilustračný obrázok k článku Zákaz popíjania v meste po novom: Kde si s alkoholom koledujete o problém?
Foto: Zuzana Jakubičková

Tesne pred novým rokom začne platiť zákaz pre Námestie sv. Michala, Františkánske námestie, Starý rínok a park na ulici R. Dilonga v čase od 10. do 24. hodiny a od polnoci do 8. hodiny. Výnimkou budú, ako doteraz, organizované kultúrne a spoločenské podujatia alebo príležitostné trhy s povoleným predajom alkoholických nápojov. Hlohovec novým znením VZN vyhovel protestu prokurátora, ktorý pôvodnému nariadeniu z roku 2008 vyčítal viaceré nedostatky.

Zákaz predaja, podávania a požívania alkoholu platí tiež pre zariadenia spoločného stravovania, ktoré sa nachádzajú vo vzdialenosti do 50 metrov od pozemkov škôl a školských zariadení, miest na vykonávanie náboženských obradov, pohrebísk a pietnych miest v čase od 4. do 24. hodiny a od polnoci do 2. hodiny ráno. Predávať, podávať a požívať alkoholické nápoje je v Hlohovci zakázané aj v priestoroch stanice a nástupíšť železničnej dopravy, takisto vo vzdialenosti do 10 metrov od zastávok autobusov diaľkovej, prímestskej a mestskej verejnej autobusovej dopravy v čase od 22. do 24. hodiny a od polnoci do 6. hodiny ráno.

VZN zúžilo počet verejne prístupných miest, na ktorých sa zakazuje požívať alkoholické nápoje iba na také miesta, kde sú dlhodobo evidované problémy.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM