Zuzana Jakubičková Krimi

Z ochotného automechanika zlodej: Peter z Hlohovca potiahol mobil, s týmto však nerátal!

Peter (41) z Hlohovca sa podľa polície neštítil rozohrať svoju zlodejskú akciu pred zdravotne postihnutým mužom ani mamičkou s malým bábätkom. Podľa obvinenia sa ponúkol, že im pomôže pri komplikáciách s autom. Tí jeho pomoc prijali, no až neskôr zistili, koľká bije...

Ilustračný obrázok k článku Z ochotného automechanika zlodej: Peter z Hlohovca potiahol mobil, s týmto však nerátal!
Zdroj: Webnoviny.sk

Polícia obvinila 41-ročného Petra z Hlohovca z prečinu krádeže.

„5. júna okolo 11.00h zdravotne postihnutý muž a jeho manželka prišli na pomoc svojej príbuznej. Tá s malým bábätkom odchádzala z trnavskej nemocnice avšak zistila, že má na aute vybitú batériu. Manželský pár jej teda prišiel na pomoc a snažili sa na parkovisku auto spojazdniť. Okolo prechádzal neznámy muž, ktorý sa pri nich pristavil a ponúkol sa ako automechanik, že im pomôže. Sadol si do Citroenu, odkiaľ ukradol mobilný telefón v hodnote 200 €,“ informovala hovorkyňa KR PZ v Trnave, Martina Kredatusová. Manželia si až neskôr všimli, že im z auta zmizol telefón, pričom udalosť oznámili na políciu.

S tým k čomu došlo však o niečo neskôr, Peter zrejme nerátal. „O niekoľko dní neskôr poškodená žena v uliciach mesta Trnava spozorovala muža, ktorý ich okradol. Privolala políciu a hliadka vďaka jej šikovnosti mohla podozrivého muža zadržať,“ dodala Kredatusová.

Počas vyšetrovania vysvitlo, že muž kradol už aj v minulosti, za čo bol právoplatne odsúdený. Teraz mu hrozí odňatie slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM