Erik Bojničan Samospráva

Výzva hlohovskej radnice: Rozhodnite o tom, kam pôjdu vaše peniaze

Zaujímavá možnosť pre Hlohovčanov. Môžete rozhodnúť o tom, na čo poputujú vaše peniaze. Tu sú podrobnosti...

Ilustračný obrázok k článku Výzva hlohovskej radnice: Rozhodnite o tom, kam pôjdu vaše peniaze
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Hlohovec ráta s participáciou verejnosti pri tvorbe budúcoročného rozpočtu. Prostredníctvom projektu IdeaSiTy – Nápady pre mesto, môžete navrhnúť vlastné nápady alebo podporiť nápady druhých a rozhodnúť tak, kam bude smerovať časť peňazí z mestskej kasy.

Do konca augusta

Z nápadov verejnosti pochádza napríklad myšlienka rekonštrukcie dolnej brány Zámockého parku, ktorá v súčasnosti prebieha. Tento nápad bol najlepšie hodnotený ľuďmi, teda získal najviac hlasov.

Ako informuje radnica, na rozpočte pre budúci kalendárny rok sa začína pracovať už počas letných mesiacov. Až do 31. augusta 2017 máte možnosť využiť projekt IdeaSiTy – Nápady pre mesto ako nástroj participatívneho rozpočtu Hlohovca. Najlepšie hodnotené nápady s reálnym odhadom nákladov na realizáciu budú podľa magistrátu zaradené do rozpočtu na rok 2018.

Rôzne oblasti

Ľudia môžu zverejniť svoje nápady do najrôznejších oblastí. Návrhy priorít mesta sú rozdelené do kategórií, medzi ktorými sú bezpečnosť, bývanie, kultúra alebo medziľudské vzťahy.

Nechýbajú však ani propagácia mesta šport a rekreácia, odpadové hospodárstvo, lepšia štvrť kde chcem bývať, komunitné aktivity či životné prostredie a iné.

Máte v pláne sa zapojiť do projektu IdeaSiTy?

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM