Erik Bojničan Kultúra

Vytúžený víkend je pred nami: Aj takéto akcie v Hlohovci a okolí sa budú diať!

Povedú na ne aj vaše kroky? Prinášame vám výberový prehľad podujatí, ktoré počas tohto víkendu v Hlohovci a okolí naša redakcia odporúča zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Vytúžený víkend je pred nami: Aj takéto akcie v Hlohovci a okolí sa budú diať!
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

„Jááánošííík po tristo rokoch so SĽUK-om“

Piatok 16. júna o 19:30, Amfiteáter v Červeníku

Opätovné javiskové uvedenie legendárneho titulu Jááánošííík Radošinského Naivného Divadla divákom predstavuje nielen vtipné scénky, piesne a glosy o potrebnosti či skôr nepotrebnosti národných a náhodných hrdinov, ale prichádza aj s malým zamyslením o nevyhnutnosti a potrebnosti nadhľadu a humoru v našom živote.

Piknik v Zámockej záhrade

Sobota 17. júna o 16.00 h., Zámocká záhrada Hlohovec

Počas pikniku na Francúzskych terasách Zámockej záhrady v Hlohovci sa budete môcť započúvať do tónov Saxophone Syncopators. Kapela hrá veľmi veselý, uchulahodiaci a hravý ragtime v úprave pre štyri saxofóny. V repertoári majú však aj diela klasikov. Hrajú na originálne historické hudobné nástroje z 30-tych rokov minulého storočia, čím vytvárajú mäkký príjemný zvuk tohto nástroja.

Gastrofestival

Sobota 17. júna od 12:00 h., Park Dolné Zelenice

Neďaleká obec Dolné Zelenice v Hlohoveckom okrese bude dejiskom už desiateho ročníka Gastrofestivalu. Široko ďaleko budú rozvoniavať tie najlepšie jedlá z kotlíkov, ako sú guláš, halászlé či držková. Po vyhlásení výsledkov najlepších družstiev bude v parku pokračovať voľná zábava.

Koncert

Sobota 17. júna od 20:00 h., Piváreň pod Smrekom

Máte chuť po celom týždni zresetovať počas pravej atmosféry letného koncertu na čerstvom vzduchu? Žiaden problém. Môžete tak spraviť dokonca priamo v Hlohovci. Vychutnať si môžete hudbu v podaní kapiel Prograss band (RnR revival) a Breed (Nirvana tribute.)

Benefičný koncert

Nedeľa 18. júna o 15:00, Vlastivedné múzeum v Hlohovci

Príjemné nedeľné popoludnie môžete zažiť počas podujatia Benefičný koncert pre Riška – Pomáhame hudbou v refektári Vlastivedného múzea na Františkánskom námestí v Hlohovci. Svoje umenie predvedú Katarína Lukšicová (flauta), Vanesa Garová (klavír), Kristína Hanzenová (spev), Mária Farkašová (klavír) a Ľubica Podolská (klavír).

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM