Erik Bojničan Kultúra

Vypočujte si novú skladbu Adam Ďuricu: Pieseň predstavuje mladého Hlohovčana v novom svetle

Čerstvý držiteľ ceny OTO v kategórii spevák, Adam Ďurica, prichádza s novou skladbou. Vypočujte si jeho novinku Láska-Veda.

Ilustračný obrázok k článku Vypočujte si novú skladbu Adam Ďuricu: Pieseň predstavuje mladého Hlohovčana v novom svetle
Zdroj: TASR

Čerstvý držiteľ ceny OTO v kategórii spevák, Adam Ďurica, prichádza s novou skladbou s názvom Láska-Veda, ktorá predstavuje mladého Hlohovčana v novom svetle, informoval o tom promotion manager Marek Kučera z Universal Music s.r.o. Pieseň podľa neho vznikla v spolupráci s textárom Vladom Krauszom a producentom Petrom Ďuďom Dudákom z kapely Hex.

„Tentokrát, aj keď v názve skladby je spomenutá láska, nespievam primárne o nej, ale o živote. O tom, čo nám prináša, ako sa s nami hrá a nemazná. O tom, že niekedy je pre niekoho ľahší a inokedy naopak, ale ak máme po boku niekoho, s kým môžeme zdieľať radosť i trápenie, je vlastne krásny,“ prezradil Adam Ďurica.

Autorom textu je podľa Kučeru Vlado Krausz, s ktorým si Adam autorsky i ľudsky veľmi sadol, o čom svedči aj spôsob ich spolupráce. „Adam určí tému skladby, prípadne naspieva do dema pár slov alebo fráz a zvyšok už dopíše Vlado,“ prezradil Kučera.

„Text má v sebe veľa kontrastov a protikladov a v tých je Vlado majstrom. Nepoznám nikoho, kto by dokázal lepšie vyjadriť náladu hudby, ktorú som mu poslal. S Vladovou prácou a jeho prístupom som veľmi spokojní,“ teší sa Adam s opätovnej spolupráce s Vladom Krauszom.

Podľa Kučeru pieseň Láska-Veda, rovnako ako predošle Adamove skladby, vznikli najskôr v jeho domácom štúdiu. Keď už mala skladba základnú kostru, prišiel podľa neho na radu producent Ďuďo, ktorý pieseň upravil do finálnej podoby. „Čím viac spolu s Ďuďom robíme, tým viac ma dokáže prekvapiť. Veľmi ma teší, že keď som sa chcel po Neľutujem a Mandolíne hudobne posunúť, Ďuďo sa opäť tímovo zapojil. Mám pocit, že sa nám otvorili nové hudobné obzory a náš spoločný záber sa rozšíril,“ priznal Adam.

„S Jarisom je to vždy zábava, ale zároveň každý jeden deň urobíme aj kus roboty. Natáčanie bolo pre mňa náročné kvôli tomu, že vonku bolo naozaj chladno a ešte k tomu aj mrholilo a ja som už na nakrúcanie išiel s nádchou. Čiže celé dva dni strávené na ulici mi na zdraví moc nepridali, ale za ten výsledok to stálo. Klip vyzerá výborne. Môj obľúbený záber je v kostole,“ pochválil režiséra Adam.

Nová pieseň je podľa Kučeru už v poradí treťou ochutnávkou z pripravovaného albumu Adama Ďuricu, ktorý má vyjsť tento rok v hudobnom vydavateľstve Universal Music.

Foto: ilustračné

Nová pieseň Adama Ďuricu s názvom Láska-Veda
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM