Stanislav Černák Rôzne

Výhľad počasia: Prvý mesiac nového roka? Zrážkovo podnormálny, teplotne nadnormálny!

Slovenskí meteorológovia zverejnili výhľad počasia na prvý mesiac v roku 2014. Ak sa naplní, milovníci zimných radovánok, lyžiari či snowboardisti si na svoje neprídu.

Ilustračný obrázok k článku Výhľad počasia: Prvý mesiac nového roka? Zrážkovo podnormálny, teplotne nadnormálny!
Zdroj: TASR

Ako uvádzajú odborníci, tak január bude teplotne nadnormálny a zrážkovo podnormálny. „Prvý až tretí januárový týždeň bude teplotne nadnormálny a zrážkovo podnormálny. Posledný januárový týždeň bude teplotne nadnormálny, ale zrážkovo by mal byť v normále,“ doplnili meteorológovia.

V nížinách býva priemer denných miním teploty vzduchu počas januára od –2 do –7 stupňov, v hornatých oblastiach od –5 do –11 stupňov Celzia. „Priemer denných teplotných maxím v nížinách od –1 do +4 stupňov a v hornatých oblastiach, najmä na severe Slovenska od –3 do +2 stupňov Celzia. Úhrn zrážok za január v nížinách i horských oblastiach je nerovnomerne rozdelený a v dlhodobom priemere sa pohybuje od 25 do 60 mm,“ dodali.

Ako sa však uvádza na stránke Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu, výhľad na január má výlučne len experimentálny charakter.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM