Klaudia Goncalves Kultúra Rôzne Správy

Vstupenky na podujatia i suveníry: TOTO všetko nájdete v novom Informačnom centre

Mesto Hlohovec sa môže popýšiť novým Informačným centrom, ktoré sídli v zrekonštruovaných priestoroch bývalej radnice na Námestí sv. Michala. Slúžiť bude obyvateľom mesta, ale i turistom.

Ilustračný obrázok k článku Vstupenky na podujatia i suveníry: TOTO všetko nájdete v novom Informačnom centre
3
Galéria
Zdroj: Mesto Hlohovec

Informačné centrum mesta Hlohovec slávnostne otvorilo svoje priestory pre verejnosť 1. októbra 2018. Sídliť bude v budove bývalej radnice na Námestí sv. Michala, ktorú si tiež obyvatelia pamätajú ako predajňu ovocia a zeleniny. Prestavba priestorov do súčasnej podoby začala vo februári 2018 pod dozorom Krajského pamiatkového úradu.

Celkové náklady na rekonštrukciu hradenú z mestského rozpočtu boli 54 000 eur.

O tom, aké služby bude informačné centrum poskytovať a čo všetko tam návštevníci nájdu, informovala radnica krátko po otvorení.

“Hlohovčania i návštevníci majú od 1. októbra 2018 možnosť na jednom mieste získať informácie o dianí v meste, kúpiť originálne suveníry vo fraštackom nárečí, knihy o Hlohovci a Hlohovčanoch, vstupenky na kultúrne podujatia, aj tie najlepšie vína z hlohovecko-šintavskej vinohradníckej oblasti,” informovala Zuzana Hrinková Siebenstichová, referentka mesta Hlohovec pre komunikáciu, vonkajšie vzťahy a propagáciu.

Slávnostného otvorenia sa zúčastnili zamestnanci Mestského kultúrneho centra Hlohovec a Mestského úradu, ktorí sa na premene priestorov podieľali. Prví traja návštevníci, ktorí do novootvorených priestorov zavítali, dostali hodnotné darčeky.

“Nové Informačné centrum organizačne spadá pod Mestské kultúrne centrum Hlohovec a jeho personál tvoria interní zamestnanci MKC, ktorým vďaka infocentru vznikli nové kancelárske priestory,” uviedla Hrinková.

Otváracie hodiny Informačného centra sú nasledovné: Počas pracovných dní v čase od 8:00 do 16:00, počas celomestských kultúrnych podujatí bude otvorené aj cez víkendy.

Radnica však po novom roku, so začiatkom novej turistickej sezóny, počíta s úpravou otváracích hodín podľa záujmu verejnosti.

Vstupenky na podujatia i suveníry: TOTO všetko nájdete v novom Informačnom centr
3
Galéria
Zdroj: Mesto Hlohovec
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM