Erik Bojničan Krimi

Všimol si niečo nezvyčajné a ani chvíľu neváhal: Dopravný policajt v Hlohovci sa zachoval ako hrdina!

Dramatické a nečakané chvíle zažil dopravný policajt v Hlohovci počas svojho pracovného času. Podľa mužov zákona si však zachoval chladnú hlavu a zachránil život staršej žene (69). Čítajte viac!

Ilustračný obrázok k článku Všimol si niečo nezvyčajné a ani chvíľu neváhal: Dopravný policajt v Hlohovci sa zachoval ako hrdina!
Zdroj: TASR

Policajná hovorkyňa Mária Linkešová informovala o tom, že dopravný policajt zachránil život 69-ročnej žene z obce Kľačany. Počas svojej šichty si všimol hustý dym, neváhal a zachoval sa tak, že si zaslúži slová uznania.

V blízkosti budovy Obvodného oddelenia Policajného zboru v Hlohovci sa dym valil z okna na prvom poschodí susedného obytného domu. „Práp. Bc. Peter Dvoran ani na chvíľu nezaváhal a v zmysle zákona zakročil. Vošiel do otvorených dverí bytu a na zemi našiel ležať bezvládnu ženu v bezvedomí. Ihneď začal preverovať jej životné funkcie a na ženu neustále hovoril. Vzápätí si cez linku 155 privolal pomoc,“ upresňuje hovorkyňa.

Po chvíli sa žena podľa Linkešovej prebrala a bola dezorientovaná a policajt navyše našiel zdroj, z ktorého sa šíril dym. Na sporáku bol podľa hovorkyňe značne obhorený hrniec, pod ktorým stále horelo.

„Miesto zabezpečil tak, aby nedošlo k ďalším škodám na zdraví a majetku. Na miesto mu prišla na pomoc aj kolegyňa por. Mgr. Eva Gašparíková, ktorá bola kolegovi nápomocná aj pri zistení totožnosti ženy a ďalších informácií, ktoré by mohli byť dôležité pre ďalšie ošetrenie RZP,“ pokračuje hovorkyňa.

Staršiu pani následne previezli záchranári do nemocnice a pri jej vedomí a s jej súhlasom policajti byt riadne uzamkli, odovzdali jej doklady a zdravotnú dokumentáciu.

Foto: Ilustčačné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM