Klaudia Goncalves Rôzne Správy

Všimli ste si zmenu? Kovy a tetrapaky patria odteraz do spoločného kontajnera

Mesto Hlohovec na základe Všeobecného záväzného nariadenia (VŠN) zavádza zmeny v zbere triedeného komunálneho odpadu. Dotýkať sa budú obyvateľov sídlisk.

Ilustračný obrázok k článku Všimli ste si zmenu? Kovy a tetrapaky patria odteraz do spoločného kontajnera
Zdroj: TASR

Mesto Hlohovec vydalo oznam pre obyvateľov bývajúcich v bytových domoch na sídliskách, že sa na základe VZN č.240/2019 zaviedol spoločný zber triedených zložiek komunálneho odpadu – kovy a VKM (viacvrstvové kombinované materiály na báze lepenky – tetrapaky) do jedného kontajnera.

Presun príslušných kontajnerov bol na sídliskách vykonaný 4. 4. 2019.

“Pri presune bolo zistené, že 2 ks kontajnerov boli natoľko poškodené, že ich bolo treba vyradiť. Nové kontajnery budú na označené stanovištia umiestnené dodatočne po ich zakúpení,” informovala radnica.

“Cieľom vykonanej zmeny je priblížiť triedený zber kovov a VKM väčšiemu počtu obyvateľov, zefektívniť a zjednotiť zber týchto zložiek komunálneho odpadu so zberom od rodinných domov,” uvádza sa v ozname.

Vyzbierané odpady sú po zbere dotrieďované na spoločnej linke.

“Súčasne žiadame obyvateľov o dôsledné dodržiavanie pravidiel triedeného zberu a minimalizovanie odpadu stlačením alebo zošľapovaním pred jeho vhodením do kontajnerov,” vyzýva na záver radnica.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM